Експерт розповіла про залучення іноземної робочої сили в канадському агросекторі

Генеральний директор компанії NAPG (North American Plant Genetic) Клер Кован зазначила, що канадські ферми покладаються на іноземну робочу силу з країн Центральної і Південної Америки і Карибського басейну.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «UNIVERSEED — плід північноамериканської селекції та українського виробництва».

Працівники приїжджають на північ протягом сезону і живуть на фермах. Під час коронакризи прибуття людей на ферми затримувалося, але пізніше вже проблеми не виникали.

Хоча галузь докладає зусиль для залучення молодих і різнопрофільних фахівців, але середній вік канадських фермерів становить 55 років. Наприклад, батько Клен Кован, Джон Кован, почав співпрацю з LNZ Group після того, як вийшов на пенсію.

«LNZ звернулася до нього з пропозицією заснувати насіннєву компанію, яка б об'єднала найкраще з північноамериканської генетики з українським виробництвом і можливостями ринку. У той час я займалася маркетингом насіння і ЗЗР у великій мультинаціональної компанії. Так як Джон хотів поєднати відпочинок на пенсії і професійну діяльність, ми вирішили відкрити NAPG в якості партнерів, і я залишила свою колишню роботу, щоб заснувати компанію разом з ним», — поділилася Клер Кован.

Читати також: Latifundist Media і LNZ Group підбили підсумки конкурсу на краще аграрне фото-2020

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна