Директор свиноферми розповіла про адаптацію працівників до нового графіку роботи

Директор ТОВ «Еліта» Надія Кудлай заявила, що прийшовши працювати на свиноферму, одразу змінила розпорядок дня і зробила робочий день з 8:00 до 17:00.

Про це йдеться у матеріалі Kurkul.com «Надія Кудлай: Хто каже про збиткове тваринництво, той не готовий працювати вдень і вночі».

За словами Надії Кудлай, до початку її роботи на свинофермі працівники приходили на 5:00, швидко поралися і о 8:00 вже було важко когось знайти. Тому контролювати їх роботу було неможливо. До нового графіку роботи важко звикали, але коли бригада разом працювала по 8 годин, то більше виконували обов'язків.

В останні роки у зв’язку з АЧС на підприємстві дуже великий відсоток витрат іде на біобезпеку, яка включає не лише дотримання санітарних норм. Необхідно обслуговувати цілі об’єкти, в яких проходить дезінфекція, миття та інші процедури. Об’єкти необхідно виносити за територію, а відтак змінюється логістика роздачі корму і необхідне додаткове утримання працівників.

«Я не визнаю вахтовий метод, коли людина 2 тижні працює далеко від сім’ї. Це так можна поїхати на заробітки, але це — не життя, так бути не повинно. Але коли немає вахтового методу, звичайно, йдуть додаткові витрати на щоденну гігієну працівників: щоразу при кожному переході з однієї зони в іншу. Ми не дозволяємо приносити і їсти власні продукти, тому видаємо пайок, м’ясо і все, щоб нічого не купували. Хоча в нас на «Еліті» мало людей працюють, все ж таки це надлишкові витрати. Звісно, можна не морочитися заради здешевлення продукції, але ситуація вимагає не завжди вигідних для самих нас рішень», — поділилася Надія Кудлай.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна