Люди МХП: Оксана Покотинська

У рамках проекту «Люди МХП», який був створений Latifundist.com та «Агроіндустріальним холдингом МХП», Оксана Покотинська розповідає про те, як це бути керівником управління операційної ефективності напрямку рослинництво компанії МХП.

Оксана вже майже 10 років працює в компанії, до того мала ще 2,5 роки практичного досвіду. Починала з економіста-аналітика, що на той час була новою посадою при заступнику голови правління з агровиробництва.

Читати за темою: «Не уявляю себе без музики і спорту»

Оксана Покотинська, керівник управління операційної ефективності напрямку рослинництво компанії МХП

«Ким я тільки не мріяла бути в дитинстві: починаючи від творчих професій і закінчуючи медичними спеціальностями. В останні роки навчання в школі захоплювалася інформатикою і навіть написала роботу для участі у конкурсі Малої Академії Наук. Але завдяки мамі з IТ-сферою у мене не склалися стосунки. На той час програмування вважалося не жіночою професією. Вона мені порекомендувала підібрати трішки легшу професію і так я потрапила в аграрний вуз на спеціальність «Облік та аудит».

В школі вивчала французьку мову, тому ж після першого курсу університету змогла пройти конкурс та поїхати на стажування до Франції. Поїздки були ознайомчими — знайомилися з культурою країни, секторами сільського господарства регіону. Саме там і переглянула своє ставлення до агросектору. Потім, на наступний рік, теж поїхала на стажування, проте вже в банк — асистувала фахівцю по роботі з клієнтами агросектору. 

Оксана Покотинська, керівник управління операційної ефективності напрямку рослинництво компанії МХП

«Я дуже демократичний і лояльний керівник. Людяність і гарні відносини з підлеглими, колегами і керівниками для мене дуже важливі. Це моя особиста життєва цінність. Якщо вона порушується, то викликає відповідні емоції, відповідний настрій. Вважаю, головне — залишатися завжди людиною».
 
 
Оксана Покотинська, керівник управління операційної ефективності напрямку рослинництво компанії МХП
 

«Спорт дуже гарно освіжає та прочищає мізки. Коли вже так багато креативу і багато спілкування, а тобі потрібні ще якісь ідеї, бо ці не спрацювали, то спорт дійсно дає нову енергію. Часто таке буває, що повертаюсь із зали і відразу сідаю за ноутбук, тому що в голову прийшло саме те рішення. Хтось квіти садить, хтось вигулює тварин або малює, а я знаходжу розраду в спорті».

Оксана Покотинська, керівник управління операційної ефективності напрямку рослинництво компанії МХП
«Не уявляю себе без музики. Вона в мене лунає фоном в машині, в навушниках під час роботи, ввечері. Причому зранку може лунати класика, а в вечорі включаю щось складніше, наприклад, Rammstein. Взагалі відношу себе до меломанів. Власне, сьогодні в плейлисті Бах. Любов до музики з дитинства. Ще у 8 років вирішила, що хочу навчитися грати на бандурі. Мені дуже подобається звучання цього інструменту. У 14 років закінчила музичну школу. В університеті приймала участь в ансамблі народних інструментів — виступала з бандурою. Зараз мені чоловік дорікає, що я мало граю».
 

Нові вакансії