В ТОП кращих роботодавців України увійшли 5 компаній агросектору

Видання «ВД» опублікував рейтинг компаній «ТОП-20 роботодавців України». У рейтинг увійшли також 5 компаній-представників агросектору.

«Бралися до уваги особливості HR-стратегії і HR-політики компанії. Використовувалися відомості з різних відкритих джерел, в тому числі офіційна інформація компаній, відомості на сайтах з працевлаштування, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів, відгуки працівників і здобувачів на форумах в соціальних мережах. Складаючи ТОП-20, ми хотіли підкреслити досягнуті позитивні результати. Тому представляємо кращих роботодавців України», — відзначили укладачі рейтингу.

У ТОП-5 роботодавців України в сфері АПК увійшли: 

«Кернел»

Картинки по запросу кернел

Вакансії компанії

«Кернел» — найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. За результатами онлайн-голосування «Кернел» посів перше місце у рейтингу «ТОП кращих роботодавців» від ділового видання «Власть Денег».

Станом на 30 червня 2019 року у «Кернел» працює 13 397 працівників, у тому числі 12 794 постійно працевлаштованих. Компанія продовжує програму оптимізації кількості, тому до 2021 року буде створено понад 600 нових робочих місць. 

У компанії «Кернел» чоловіків (9 897 чол.)  працюють більше, ніж жінок (3 500 чоловік), що у відсотках виглядає як 74% чоловіків проти 26% жінок.  

Вік більшості працівників — від 30 до 50 років — 7615 осіб. Набагато менші групі за віком це: люди, старше 50 років ( 3 460 осіб) і до 30 років ( 2 322 осіб). 

За рівнем: 

  • Керівники — 885
  • Спеціалісти —  3 665
  • Робітники — 8 847

За напрямком бізнесу: 

  • Переробка олійних культур — 2 258
  • Інфраструктура і трейдинг —  2 990
  • Рослинництво — 7 405
  • Головний офіс і інші — 744 

Вік співробітників компанії Кернел.png (17 KB)

Середня зарплата в компанії у 2019 році збільшилась на 23% порівняно з 2018 р. 

Проекти компанії: 

  • «Універсальний інженер» і «Універсальний механізатор» — для власних фахівців, які хочуть розширити область знань та навичок.
  • «Внутрішній Кернел Шанс» — для тих співробітників, які готові розвиватися і рухатися по кар'єрних сходах. 
  • «Зовнішній Кернел Шанс» — для студентів без досвіду в компанії, працює з 2011 року. 

«Ми руйнуємо стереотипи про застарілі і непрестижних аграрних професіях  — від плуга до дронам, BigData і штучного інтелекту! І підтверджуємо це сучасними умовами роботи і рівнем доходів. Сьогодні є можливість отримувати дохід у розмірі 20-25 тис. Грн на місяць для універсального механізатора, причому працювати він буде на сучасній техніці в комфортних умовах» — говорить керівник департаменту персоналу «Кернел» Наталя Кульчицька.

photo_2019-10-04_11-45-04.jpg (177 KB)

 

МХП («Миронівський хлібопродукт»)

photo_2019-10-16_07-45-14.jpg (38 KB)

Вакансії компанії

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП), який заснував і очолює відомий український бізнесмен Юрій Косюк, увійшов до трійки кращих роботодавців за підсумками онлайн голосування на сайті видання «Деловая столица».

Станом на кінець 2018 р. загальний штат МХП становить 28 703 осіб, для порівняння у 2017 році штат складав 27 589 осіб. З них працюють 39% чоловіків та 61% жінок.  Плинність кадрів на всіх підприємствах МХП у 2018 році становила 24% (20% у 2017 році та 22% у 2016 році) — цифра не вважається незвичною, вважаючи сезонний характер зайнятості в аграрному секторі. 

За віком: 

  • до 30 років —  7 037 (25%)
  • 30-50 років — 15 278 (53%)
  • понад 50 років — 6 388 (22%)

За рівнем: 

  • Керівники — 2 505 (9%)
  • Спеціалісти —  4 323 (15%)
  • Робітники — 21 875 (76%)

Більшість працівників знаходиться у Вінницькій (5 880 осіб), Київській (2 122 осіб) та Черкаській (3 077 осіб) областях. 

Джерело статистики: Нефінансовий звіт МХП за 2018 рік

Холдинг постійно удосконалює робоче середовище для співробітників, покращує умови їх праці, надає підтримку в формі найрізноманітніших додаткових переваг і послуг.

«Запорука нашого успіху — в стратегічному капіталі: в МХП завжди і на всіх рівнях цінували професіоналізм: від топ-менеджменту до стажистів і молодих фахівців. Саме останні мають найбільші можливості: коли цілеспрямований і розумний випускник українського вузу робить крок назустріч МХП — МХП робить крок назустріч. Крім реальних кар'єрних перспектив, ми пропонуємо своїм співробітникам все ті гарантії, які дозволяють їм приділити всі сили роботі та професійної самореалізації. Для тих, хто готовий працювати і ставати кращим фахівцем не тільки в Україні, але і в світі, чиї професійні амбіції надзвичайно високі, в нашій компанії обов'язково знайдеться гідне місце, великі перспективи і відповідну винагороду», — прокоментував Юрій Косюк про бачення HR-стратегії холдингу.

МХП — інноваційний лідер аграрного сектора, тому робить ставку на розвиток молодих фахівців, які бачать своє майбутнє в агробізнесі. Кожен, хто отримав спеціальність від агронома і механіка до ветеринара і технолога, від економіста і бухгалтера до інженера з автоматизованих систем керування виробництвом і енергетика, може реалізувати себе і отримати безцінний досвід, ставши частиною команди МХП. Холдинг вкладає великі інвестиції в створення екосистеми для розвитку співробітників.

Проекти компанії:

  • «МХП СТАРТ» — для студентів всіх спеціальностей аграрних і технічних вузів України. Компанія пропонує відвідати виробничі потужності холдингу (екскурсія), пройти практику або стажування. 
  • Розвитку співробітників і корпоративної культури сприяють унікальний проект прокачування перспективних стартапів MHP accelerator, а також програма «Банк ідей та інновацій», стимулююча співробітників вносити інноваційні пропозиції і нестандартні бізнес-ідеї.
  • Ще один унікальний для українського корпоративного сектора проект, реалізований в МХП, — Менеджерська програма. Вона націлена на розвиток і навчання лідерів та управлінців із залученням провідної світової бізнес-школи INSEAD та міжнародних грандів McКinsey, академії Ernst & Young, Deloitte, Бостонського університету. Кожен учасник програми підвищує свою професійну капіталізацію і розвиває необхідні компетенції, а також складає основу кадрового резерву для топових позицій в холдингу.
  • Компанія приділяє велику увагу працевлаштуванню студентів і випускників профтехучилищ. Ще під час навчання фахівці МХП знайомлять їх з корпоративною культурою і технологічними можливостями, організовують практичні заняття. З кожним молодим спеціалістом протягом 3 місяців працює досвідчений наставник.

Читати за темою: МХП розвиває програму працевлаштування випускників дитячих будинків

«Історія МХП — історія успішних кар'єр наших співробітників від робочого або управлінця нижньої ланки до керівників відділів, департаментів і навіть цілих напрямків. Понад 90% топ-менеджменту компанії досягли своїх професійних висот, пройшовши всі щаблі кар'єрної драбини холдингу. Для успіху нашого бізнесу важливі інвестиції в підготовку і професійне зростання персоналу», — розповіла про інноваційну екосистему розвитку співробітників директор Департаменту управління персоналом та комунікацій агроіндустріального холдингу МХП Ксенія Прожогіна.

На изображении может находиться: 7 человек, в том числе Inna Zakharchuk, Ксения Прожогина и Маргарита Бобик, люди улыбаются, люди сидят, люди стоят и в помещении

 

Ukrlandfarming 

Картинки по запросу укрлендфарминг

Вакансії компанії

Ukrlandfarming — український агропромисловий холдинг, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур, виробництвом яєць і яєчних продуктів, виробництвом м'яса. Підприємства холдингу знаходяться в більш ніж 600 населених пунктах 22 областей України та створюють робочі місця для майже 30 тис. осіб.

Проекти компанії:

  • Клуб вільного спілкування Ukrlandfarming «Антикафе», де співробітники можуть брати участь в дискусійних зустрічах, обговоренні фільмів, бізнес-іграх, вчитися новому у запрошених авторитетних спікерів. 
  • «Внутрішній кадровий резерв» — можливість рости паралельно з ростом компанії.
  • Корпоративний університет — інститут внутрішніх тренерів і наставництва. 

У Корпоративному університеті Ukrlandfarming отримують саме ті навички, які потрібні для професійного зростання. Компанія розробила програми, де враховують тенденції розвитку агробізнесу та базуються на оцінці кожного і індивідуальних планах розвитку співробітників.

Свої особисті навички співробітники розвивають завдяки роботі неформального Клубу вільного спілкування Ukrlandfarming «Антікафе». Там можна брати участь в дискусійних зустрічах, обговоренні фільмів, бізнес-іграх, вчитися новому у запрошених авторитетних спікерів.

Проект «Внутрішній кадровий резерв» — це можливість рости паралельно з ростом компанії. Завдяки цьому проекту вже велика кількість співробітників агрохолдингу змогли розкрити свій лідерський потенціал, розвинути компетенції і побудувати успішну кар'єру в компанії.

Ukrlandfarming понад 4 роки тому започаткував і успішно реалізує проект для підростаючого покоління — «Світ аграрних професій»

Протягом цього часу майже 25 тисяч учнів сільських шкіл отримали в подарунок шкільний профорієнтаційний щоденник, розроблений Укрлендфармінгом. На сторінках щоденника розповідається про ключові професії аграрного сектору, пропонується перелік фахових навчальних закладів, а також працевлаштування студентам на підприємствах групи компаній «Укрлендфармінг» після закінчення навчання.

Проект «День маленького фермера Ukrlandfarming» відкриває перед  школярами двері майстерень, ферм, лабораторій холдингу, запрошує в поля ознайомитися зі специфікою праці аграрія на його робочому місці. Експерти того чи іншого напряму в Ukrlandfarming діляться зі школярами не лише теоретичними знаннями, а й успішним практичним досвідом. «Світ аграрних професій», «День маленького фермера» — це не разові проекти холдингу, а систематична робота на підприємствах, які розташовані в 22 областях України.

 

Монделіс Україна 

Картинки по запросу Монделіс Україна

«Монделіс Україна» входить до складу групи Mondelēz International — одного з найбільших у світі виробників шоколадної продукції, печива та жувальної гумки. Компанія працює в Україні з 1994 р і до 2014-го була відома як «Крафт Фудз Україна».

Середня кількість працівників на «Монделіс Україна — 862 осіб. У 2018 році в «Монделіс Україна та «Чіпси Люкс» працювало 1067 співробітників, 52% з яких становили жінки (559 осіб). Частка жінок серед менеджменту компанії (середній та вищий менеджмент) станом на 2018 рік складала 50%.

Заробітний фонд компанії у 2018 році становив 207 тис. грн. Компанія використовує структуру оцінювання посад «Хей», який містить інформацію про управління системою оплати праці.  

Починаючи з січня 2014 року в Компанії впроваджується культура Інтегрованого бережливого виробництва 6 Сигм — культура співробітників: «думати, планувати та діяти як власники обладнання та робочих процесів». Ця нова концепція базується на усуненні всіх видів втрат та дефектів, передбачає залученість до процесів оптимізації кожного співробітника компанії. 

В «Монделіс Україна» впевнені, що сила команди в єдності, різноманітності та надання рівних можливостей. Саме тому компанія реалізує ряд ініціатив, спрямованих на підтримку гендерного балансу серед співробітників і менеджменту компанії, прийняття і повагу відмінностей.

Nestle

Картинки по запросу nestle украина

Швейцарська компанія Nestlé S.A. володіє в Україні львівською кондитерською фабрикою «Світоч», фабриками «Торчин» (один з лідерів в сегменті холодних соусів) і «Мівіна» (провідний український виробник продуктів швидкого приготування).

В Україні зараз задіяні понад 5 тис. працівників.

Проекти компанії:

Протягом 8 років Nestle розвиває ініціативу з працевлаштування молоді. Метою цієї програми є допомога молодим людям у віці до 30 років в працевлаштуванні і професійній підготовці.

Компанія регулярно інвестує в модернізацію і розширення виробництва, що супроводжується збільшенням кількості робочих місць. Реалізує програми Health & Wellness для працівників, які включають підтримку здорового способу життя і здорового раціону, профілактику хвороб, повсякденний догляд за дітьми, гнучку схему заохочень і гнучкі умови роботи. Компанія забезпечує співробітникам конкурентоспроможні зарплати, можливості навчання та побудови кар'єри, привабливу систему заохочень, здорові обіди за рахунок компанії. 



Читати за темою: Названо ТОП-5 роботодавців України в сфері АПК

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна