Вдома краще: робота в Україні після заробітків у Чехії та Угорщині

Обробник птиці на підприємстві «Оріль-Лідер» Олег Мединський розповів Latifundist.com про подвійний досвід роботи за кордоном. Адже три роки тому він працював в Угорщині, а минулого року в Чехії. На постійно повернувся додому перед народженням другої дитини і вирішив, що краще і для нього, і для сім'ї залишатися вдома і прагнути розвиватися на батьківщині.

Читати також: Дома лучше: заработки для конкретной цели, а не как стиль жизни

oleg_medynskyi_1.jpg (125 KB)

Під час першої трудової міграції Олег Мединський працював на акумуляторному заводі. На підприємстві можна було виконувати різноманітні роботи: один тиждень працювати на збірці, другий на упакуванні, потім на запайці клеєм. У будні був 12-годинний робочий графік. А в суботу та неділю за бажанням можна було працювати 8 годин. Зарплата залежала від виходу в нічні і денні зміни. Олег Мединський заробляв понад $1 тис. на місяць.

«Я їхав, щоб заробити грошей для здійснення певної мети. В Україні у мене сім'я, батьки. Пропрацював там рік і три місяці. Приїжджав додому на два тижні через кожні 2-3 місяці. На Новий рік відпускали на місяць. Потім повернувся, влаштувався працювати на птахофабрику, а через деякий час знову поїхав за кордон — до Чехії. Поки молодий хочеться швидше грошей заробити», — розповів Олег Мединський.

medinskyi.jpg (84 KB)

У Чехії він працював на оцинкуванні й литті металу. На підприємстві було дуже багато робітників з України. Мігранти приїжджали, що швидше заробити гроші. Олег Мединський пропрацював 8 місяців і повернувся додому перед народженням другої дитини. Саме тоді вирішив більше не їздити на заробітки.

«Багато з тих, з ким я працював за кордоном, працюють там дотепер. Вони приїжджають додому на пару місяців і знову їдуть. Деякі побудуть два тижні, погуляють, рідних побачать і знову туди. Ті, кому вдалося знайти гідно оплачувану роботу, намагаються сім'ю забрати. Але моїй родині добре в Україні. Тут наші батьки, своє нажите майно», — розповів Олег Мединський.

Свіжі вакансії агробізнесу

medinskyi_oleg.jpg (126 KB)

Чоловік зізнається, що зараз його влаштовують умови роботи, подобається колектив і начальство. Хоча грошове питання все ж стоїть гостро: дружина в декреті і треба одному заробити на всю сім’ю.

«Я багато де працював і у нас, і за кордоном. Зі свого досвіду можу сказати, що працьовита людина з головою на плечах може знайти собі гідне місце і застосування всюди», — наголосив Олег Мединський.

Нові вакансії