У Британії стартує пілотний проект чотириденного робочого тижня

У Великобританії в червні 2022 р. розпочнеться пілотний проект чотириденного робочого тижня. Наразі на його випробування зареєструвалося близько 30 компаній. 

Про це повідомляє Bloomberg.

У рамках шестимісячної програми фірми дозволять персоналу працювати 32 години на тиждень. Зарплати та пільги співробітників залишаться без змін. Компанії можуть попросити персонал розподілити 32 години на п’ять днів.

«Перехід на чотириденний тиждень був би безпрограшним для компаній. Дослідження показали, що продуктивність підвищується разом із відповідним покращенням добробуту працівників», — наголосив директор кампанії чотириденного тижня у Великобританії Джо Райл.

Пілотний проект у Великобританії є одним із кількох у всьому світі, якими керує компанія 4 Day Week Global, що виступає за скорочення тижня. Подібні програми планується розпочати в США, Ірландії, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Окрім продуктивності, дослідники вимірюватимуть вплив програми на добробут працівників і на навколишнє середовище та гендерну рівність. Організатори зазначають, що програма допоможе компаніям відійти від простого вимірювання того, скільки люди працюють, до більш чіткої зосередженості на отриманих результатах.

Читати також: Сезонна робота в Англії: як працевлаштуватися заробітчанам з України

Нові вакансії