Щорічне підвищення зарплати — один із трьох китів агробізнесу — Крижовачук

Директор господарства «Україна» Олег Крижовачук наголосив, що три кити, на яких базується агробізнес, це інвестиції в розвиток підприємства, щорічне підвищення зарплати й турбота про пайовиків.

Про це йдеться в інтерв’ю Latifundist.com Олег Крижовачук: Три кити агробізнесу — інновації, конкуретна зарплата та турбота про пайовика

У господарстві працює приблизно 360-380 чоловік. Загальна чисельність змінюється, але плинності кадрів практично немає. Зараз працює 13 екіпажів комбайнів, 6 з них сімейні. За словами Олега Крижовачука, в господарстві є навіть робочі династії  — працює третє покоління людей. Якщо дідусь механізатор  — батько й син теж. 

«Взагалі, конкуренція велика річ. Люди змінюються на очах та сама доярка чи механізатор, якщо вони знають, що за воротами хтось чекає на вакансію. Але для цього має бути симбіоз, тобто ідеальні умови для праці й достатня зарплата», — пояснив керівник господарства.

Олег Крижовачук підкреслив, що для досягнення успіху є два шляхи: через дисципліну й страх, а також через повагу й любов.

«Людей на роботу можна возити «Газельками» чи автобусами-ПАЗиками. А ми возимо «Мерседесами». Це мотивує людей, змінює їх ставлення до роботи. Повірте мені, щоб заохотити людину недостатньо однієї зарплати. Має бути органічне ціле. Нормальне відношення до неї, комфортні умови праці, найкраща техніка. Наприклад, ми ніколи не купували техніки б/ушної. Так само й спеціалістові — йому треба машину, повагу, зарплату і перспективу», — наголосив Олег Крижовачук.

Директор наголосив, що якщо заготовлено сінаж найвищої якості й не один трактор не простоював, то фахівець отримає +25% до зарплати. 

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна