Система харчування робітників AGR Group вплинула на збільшення продуктивності праці на 25%

На підприємстві «Мега Менеджмент Проект» агрохолдингу AGR Group близько двох років тому в якості експерименту почали годувати робітників у поле готовою їжею в реторт-пакетах. Перехід на такий формат вплинув на збільшення продуктивності праці на 25%.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Інвестиції в альтернативну енергетику, нову систему харчування і точне землеробство: досвід AGR Group».

«З моменту початку роботи підприємства ми організували харчування механізаторів, агрономів і різноробочих в поле. Їжу доводилося готувати тут і потім везти в поле. З цим у нас постійно виникали проблеми. Поля розкидані, і поки машина доїде від одного поля до іншого, яке знаходиться в 50 км, проходить до трьох годин. В результаті їжа остигає, робочі невчасно отримували обід, що знаходило відображення на ефективності їхньої праці. Всі ці зауваження ми передали керівництву. І два роки тому було прийнято раціональне рішення: перейти на набори харчування в реторт-пакети, які постачає «Пирятинський делікатес» під торговою маркою «SmaCom», — розповів керівник Броварського кластера Давит Авагян.

За його словами, агрономічна служба заздалегідь подає список людей, які будуть задіяні в полі. Виходячи з цих даних і того, скільки часу людина буде перебувати на полі, йому вранці видається або сніданок з обідом, або добовий реторт-пакет. Їжу можна швидко розігріти за допомогою безполум’яного нагрівача.

«Якщо ти хочеш, щоб людина добре працювала, — в першу чергу ти його повинен добре погодувати. Завдяки новій системі харчування наші працівники тепер не чекають доставку їжі, а, в залежності від специфіки свого організму, їдять у зручний для них час. Вони тепер більш сконцентровані на виконанні своїх функціональних завдань», — пояснив Давит Авагян.

В набори харчування входять каші, м'ясні продукти, борщі, супи, чай, хліб. Їжа постачається в вакуумних пакетах. Під час весняно-польових робіт і посівної в Броварському кластері за допомогою реторт-пакетів годують 20-30 чоловік. Влітку — 10-12 чоловік, восени — 60 і більше осіб. 

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна