Понад 10 тис. працівників John Deere оголосили страйк

Понад 10 тис. профспілкових працівників сільськогосподарської компанії John Deere (Deere&Co) 14 жовтня оголосили страйк після того, як члени профспілки відхилили нову пропозицію компанії по заробітній платі.

Про це пише Latifundist.com посилаючись на Forbes.

Зазначається, що члени профспілки, які працюють на заводах компанії John Deere в Айові, Іллінойсі та Канзасі (США), оголосили страйк. Це одна із серії нещодавніх страйків, оскільки у працівників з'явилося більше важелів впливу в умовах повсюдної нестачі робочої сили.

Грант Герлок з Громадського радіо штату Айова повідомляє, що ця ситуація в Анкені, де John Deere виробляє сільськогосподарські обприскувачі, які можуть продаватися за $400 тис., також відбувається на тракторному заводі в Ватерлоо і на заводі з виробництва бульдозерів в Дубьюк. Загалом понад 10 тис. членів профспілки страйкують в Айові, Іллінойсі та Канзасі.

«Ця угода дозволила б підвищити заробітну плату щонайменше на 5%, при цьому низькооплачувані посади, такі як малярі, заробляли б близько $20 на годину, але при цьому нові працівники потрапляли б в менш щедру пенсійну систему», — розповів він.

Страйк відбувся після того, як 90% працівників, які мають право голосу, проголосували проти запропонованого контракту, який передбачав негайне підвищення заробітної плати на 5% і 6% з подальшим підвищенням в 2023 і 2025 рр.

За повідомленням Associated Press, робітникам доводилося домагатися більш вигідного контракту на тлі загальнонаціональної нестачі робочої сили, а газета Des Moines Register зазначає, що менеджери компанії раніше говорили виданню, що вони відчувають труднощі з наймом працівників.

Компанія John Deere заявила, що, незважаючи на страйк, вони будуть продовжувати роботу своїх заводів з іншими робітниками.

«Ми маємо намір досягти угоди з UAW, яке поставить кожного працівника в краще економічне становище і зробить їх найбільш високооплачуваними працівниками в сільському господарстві і будівництві», — заявив віце-президент з трудових відносин John Deere Бред Морріс.

Зазначається, що спалах страйків відбувається на тлі того, що роботодавці все відчайдушніше намагаються залучити й утримати працівників в умовах загальнонаціонального дефіциту робочої сили, що дає працівникам більше можливостей вимагати поліпшення умов праці. При цьому CNN відзначає, що, згідно з даними Міністерства праці США, кількість страйків знизилося в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, оскільки зарплати в цілому підвищилися, щоб працівники були задоволені.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна