Олеся Яковенко: Сільське господарство активно розвивається і показує перспективи

Олеся Яковенко почала працювати в «Зернопродукт МХП» у 2008 році, коли почався період змін та реорганізації. Спочатку обійняла посаду бухгалтера, а вже через рік стала заступницею головного бухгалтера. Як кожен робочий день розпочинати з посмішкою та надихатися щоденними задачами — у свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: «Сьогодні аграрна сфера — це відповідально та престижно»

yakovenko_3.jpg (73 KB)

У 2014 році Олеся Яковенко обійняла зайняла посаду головної бухгалтерки підприємства і наразі також виконує ці обов’язки. Але вже через 4 роки відбулася реорганізація бухгалтерської служби. Всі функції були розділені по напрямках, а також відкрився Загальний центр обслуговування у Черкасах, який надає послуги бухгалтерського обліку підприємствам МХП

Олеся Яковенко здобула бухгалтерську освіту в Брацлавському сільськогосподарському технікумі. Після його закінчення працювала за фахом на Укрпошті, а також паралельно навчалася в Одеській академії зв'язку ім. Попова. 

yakovenko_5.jpg (77 KB)

Жінка розцінює працевлаштування в МХП як щасливий шанс і радіє своїй роботі. Зізнається, що перейти зі сфери зв'язку в агро було не складно, адже мала відповідні знання та велике бажання.

«Кожний свій робочий день я розпочинаю з посмішкою та надихаюся щоденними задачами, викликами та спілкуванням з колегами. Мене чекає велика кількість листів, запитів, повідомлень, погоджень та експертизи в питаннях первинного обліку. Доводиться багато спілкуватися, комунікувати. Час минає непомітно», — поділилася Олеся Яковенко.

yakovenko_1.jpg (66 KB)

На сьогодні у відділі первинного обліку працює 21 працівник. Ці фахівці займаються обробкою первинних документів і відповідають за перший етап відображення в бухгалтерській системі господарських операцій. Хоча співробітники територіально працюють в різних населених пунктах Вінниччини, але Олеся Яковенко все ж вважає колектив дружнім. Адже завжди є підтримка і взаємодопомога. 

«В таких умовах і працювати приємно, і є змога розвиватися. Я дуже радію, коли наші молоді фахівці розвиваються та отримують підвищення. Для прикладу, недавно двоє працівники з нашого відділу перейшли на «Вінницьку птахофабрику», у новостворений регіональний центр обслуговування», — розказала Олеся Яковенко.

yakovenko_2.jpg (78 KB)

Основу колективу складають молоді фахівці. Олеся Яковенко зазначає, що рівень сучасної освіти відстає від реалій сучасного бізнесу. Тому досвідчені робітники виконують роль наставників для молодих фахівців, які тільки прийшли із вищих навчальних закладів і бажають працювати в аграрній сфері.

«Люди охоче йдуть працювати у сільське господарство — це галузь, яка активно розвивається і показує перспективи. Розмови про непрестижність, як на мене, вже давно неактуальні. Сьогодні аграрна сфера — це відповідально та престижно», — наголосила Олеся Яковенко.

За її словами, у бухгалтерському обліку завжди треба відповідально ставитися до будь-якого процесу чи документу. Головне — точність, правильність висвітлення господарських операцій в бухгалтерському обліку і дотримання законодавства. 

yakovenko_6.jpg (87 KB)

Олеся Яковенко не вірить у вигорання на роботі та вважає, що це стосується людей, які опинилися не на своєму місці. Треба займатися своєю справою, любити те, що робиш, а також мати навколо однодумців, які підтримують.

«Найголовніше для мене — це моя сім'я: чоловік, син, батьки, сестри та їх родини. Хочу, щоб рідні та близькі були здорові та щасливі — це основне, а все інше можна зробити, переробити, змінити. Ми з задоволенням, активно проводимо час разом», — резюмувала Олеся Яковенко.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна