(Не)жіноча професія: засновниця дорадницького центру — Наталія Табінська

Команда Kurkul.com за підтримки насіннєвої компанії «Лімагрейн Україна» створили спільний проєкт «Жінка в агро — до щастя». У третьому випуску розповідається про Наталію Табінську, яка заснувала сільськогосподарський дорадницький центр «Фермерська країна».

Наталія Табінська є випускницею Львівського національного університету ім. І. Франка й має освіту психолога й юриста. Спеціальність агронома отримала у Херсонському державному аграрному університеті. Перед створенням дорадчого центру Наталія Табінська працювала на посаді директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Я дуже сильно люблю комунікацію з добрими людьми. Працюючи в агросфері, переконалась, що тут — найщиріші люди. Хай прямолінійні, відверті, не щедрі на компліменти. Але як починаєш із ними спілкуватися, то щирість і енергетика аграріїв заворожує та надихає», — зізнається Наталія Табінська.

tabinska3.jpg (147 KB)

Головна мета її проекту — показати прибутковість та різноманітність сільського господарства. Наталія Табінська хоче навчити, як можна біля свого дому на невеликій ділянці посадити ту чи іншу культуру і мати заробіток для сім'ї. Ідея створення дорадницького центру виникла під час сімейної подорожі до Франції влітку 2019 року, коли жінка мала змогу спостерігати за роботою місцевих фермерів. 

Наталія Табінська зізнається, що завжди готова до робочих відряджень і зізнається, що у її у робочій автівці завжди є повний комплект запасного робочого одягу, гумового взуття та вінички, щоб почистити салон автівки.

tabinska2.jpg (180 KB)

Героїня випуску запевняє, що в агросфері є рівні можливості для самореалізації жінок та чоловіків і гендер у питанні професіоналізму ні до чого.

«Я не відчуваю різниці з чоловіками, жінками. Для мене гендерна ознака не стоїть у першій десятці професійних рис фахівця. На першому місці — особисті риси та людські якості, професіоналізм, уміння працювати в команді», — пояснює Наталія Табінська.

Наталія Табінська — мама трьох дітей. Саме вони надихнули створити проект «Діти в агро». Для школярів 3-5 класів — ознайомчий курс в ігровій формі. Старшокласники можуть детально дізнатися про сучасні технології та перспективні напрямки, проводячи профорієнтацію.

«Аграрна мрія в мене вже є давно. Я впевнена, що наша країна справді буде з фермерським устроєм, що мешканці України, наші діти, внуки й правнуки будуть споживати якісну продукцію. А сільське господарство навіть на невеликих площах буде прибутковим», — зізнається Наталія Табінська.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна