На агрофірмі у трудовому рабстві утримували 120 людей

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили протиправну схему вербування соціально незахищених громадян для утримання їх у трудовому рабстві з метою вирощування та збору сільгосппродукції.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Поліція отримала групу осіб, які підшуковували на вокзалах громадян, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання. Зловмисники пропонували роботу на агрофірмі, обіцяли зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, а також безкоштовне житло та триразове харчування. 

Робітників на мікроавтобусах доставляли на територію агрофірми, розселяли у будинках без умов для проживання. Потерпілі щодня працювали по 2-16 годин на добу у виробничо-складських приміщеннях, а також у сезон на полях для збору урожаю. Зарплату не виплачували, але надавали харчування сумнівної якості 2-3 рази на добу та алкогольними напоями.

«На території будинків, де проживали завербовані особи, за ними постійно наглядали так звані бригадири, які контролювали підйом та направлення на роботу, обмежували їх у пересуванні після повернення з робіт, принижували, застосовували психологічний тиск. При спробі завербованими особами самовільно залишити територію бараків, вербувальники та їх довірені особи погрожували застосуванням сили, а у разі невиконання їх вимог, застосовували її. Окрім цього, зловмисники обманним шляхом відбирали у потерпілих мобільні телефони та паспорта», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці визволили 120 осіб. 17 з них вже звернулися до правоохоронних органів зі заявами про вчинення відносно них злочину.

Наразі затримано 5 фігурантів (вербувальники та бригадири), вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри та обрання запобіжних заходів. 

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна