Кругові машини потребують мінімальної кількості обслуговуючого персоналу — досвід

Заступник директора департаменту агровиробництва компанії «Ерідон» Костянтин Грищенко зазначив, що на всіх підприємствах «Ерідон» встановлені кругові (секторні) машини, якими зручно керувати в дистанційному режимі.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com Зрошувальна арифметика від Ерідон: як на поливі отримувати вдвічі вищі врожаї

За словами Костянтина Грищенка, кругові машини потребують мінімальної кількості обслуговуючого персоналу. Наприклад, на Черкащині 14 поливними установками керують всього 2 людини, а в Одеській області 3 установки обслуговують 4 людини, бо станція працює на дизельному генераторі. Очікується, що після електрифікації буде достатньо роботи 2-х людей. 

«Так, можливо ми втрачаємо на «мертвих» зонах, але і тут є рішення — можна використовувати крапельне зрошення. Наприклад, в Одеській області «мертві» зони забирають 80 га. І там ми плануємо з нового року закрити їх крапельним зрошенням», — пояснив Костянтин Грищенко.

Наразі «Ерідон» планує з нового року розширити поливні площі в Одеській області ще на 300 га. Для цього замовили у Variant Irrigation 3 поливні установки на 550 м та 2 на 720 м з поставкою на березень. У листопаді будуть побудовані 3 майданчики під зрошувальні установки.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна