Кадрові перестановки агробізнесу: квітень

Хоча квітень виявився сніжним, але ж і запам'ятався гарячими кадровими перестановками! Кого, куди і на які посади призначили у минулому місяці — розповідаємо у свіжому матеріалі!

Читати також: Аграрні призначення 2021: Квітень

Дмитро Морозов

morozov-dmitriy.jpg (41 KB)

Куди: МХП

Посада: Керівник Департаменту розвитку бізнесу клієнтів

Керівництвом компанії МХП було прийнято рішення переформатувати Департамент комерції на Департамент розвитку бізнесу клієнтів. Очолив новий напрям в компанії Дмитро Морозов, який раніше керував управлінням по роботі з франчайзі.  

Дмитро Морозов має більш ніж 13-річний досвід роботи в FMCG компаніях на керівних посадах у сфері комерції та трейд-маркетингу. Під його керівництвом команда управління по роботі з франчайзі запустила проєкт «Мясомаркет» та в рекордно короткі терміни відкрила понад 60 точок цього формату.  

«Ми відкрили внутрішній та зовнішній конкурс для закриття вакансії директора із залученням агентства з підбору  топменеджменту. Було проведено ряд інтерв’ю із зовнішніми кандидатами, детально вивчено ринок. Однак, ми врахували результати у напрямі франчайзингу та дійшли висновку, що найвдалішим варіантом для цієї ролі стане Дмитро Морозов. Відтоді, як Дмитро приєднався до команди МХП у лютому минулого року, значно покращились відносини з франчайзі, що було однією з ключових його задач. За цей період індекс NPS, що оцінює лояльність партнерів, зріс більше, ніж удвічі. Я радий, що саме внутрішній кандидат виявився найсильнішим серед усіх. Приклад Дмитра вкотре доводить, що МХП — це світ можливостей. Кожен, хто готовий докладати зусилля заради спільної мети та робить це ефективно, має шанс досягти великого успіху в нашій компанії»,  прокоментував заступник Голови правління, директор департаменту з організаційної ефективності та управління персоналом Андрій Булах.

Серед першочергових задач на новій посаді Дмитро Морозов відмітив наступні: 

  • Переформатування команди під нові цілі, що стоять перед департаментом, у контексті переосмислення його ролі в компанії.
  • Розвиток відносин із замовниками, враховуючи філософію роботи нового напряму. 
  • Продовження трансформації роботи напряму, враховуючи його нову філософію та працюючи в тісній взаємодії з іншими підрозділами компанії над розвитком кулінарного вектора. 

Сергій Тимошенко

timoshenko.jpg (27 KB)

Куди: МАС СІДС Україна

Посада: генеральний директор

У компанії MAS Seeds призначили нового генерального директора компанії в Україні — Сергія Тимошенка.

Він розпочав свою кар’єру в компанії Syngenta в 2002 р., де до початку 2019 р. пройшов шлях від менеджера з розвитку продуктів до керівника напрямку олійних культур та керівника з розробки нових рішень по соняшнику для східно-європейських країн. З січня по липень 2019 р. Сергій Тимошенко працював на посаді комерційного директора у компанії «Укролія». З серпня 2019 р. по квітень 2021 року був на позиціях директора з розвитку та директора з маркетингу у компанії Euralis/Lidea.

З 19 квітня 2021 р. Сергій Тимошенко очолив компанію ТОВ «МАС СІДС Україна» у якості генерального директора компанії.

«Маючи вагомий досвід у маркетингу, R&D та виробництві, Сергій Тимошенко у якості керманича допоможе компанії MAS Seeds  зайняти гідне місце на українському ринку насіння та отримати належне визнання продуктів компанії серед українських фермерів», — прокоментували у прес-службі ТОВ «МАС СІДС Україна».

Олександр Кисельов

kyselyov.png (1.37 MB)

Куди: PepsiCo

Посада: генеральний менеджер і старший директор компанії

У «PepsiСo Україна» призначили Олександра Кисельова генеральним менеджером та старшим директором компанії.  До цього він керував підрозділом компанії в Центральній Азії.

На новій посаді Олександр Кисельов буде відповідати заde прискорене зростання бізнесу компанії, забезпечення лідерства на ринку, подальший професійний ріст української команди, реалізацію програми PepsiCo зі сталого розвитку бізнесу.

«Для мене велика честь і відповідальність очолити нашу компанію в Україні в цей непростий час як для України, так і для всього світу. Радий можливості працювати з високопрофесійною українською командою PepsiCo, яка, незважаючи на зовнішні виклики, залишається вірною своїй місії дарувати посмішки споживачам, партнерам і співробітникам, робить нашу компанію швидше, сильніше і краще», — прокоментував Олександр Кисельов.

Марек Толамак

marek-tomalak.jpg (111 KB)

Куди: PepsiСo 

Посада: Віце-президент категорії напоїв на східноєвропейському ринку

Марек Томалак, який очолював PepsiCo в Україні з 2019 року, отримав підвищення і призначений віце-президентом категорії напоїв на східно-європейському ринку PepsiCo. 

У Томалака значний досвід роботи в міжнародному маркетингу різних категорій. У PepsiCo він почав свою кар'єру в 2012 р. в якості менеджера з маркетингу. Працював на ринках PepsiCo Польщі та Східної Європи. З 2019 р. очолював PepsiCo в Україні.

Пол Лефгрен

paul-lofgren.jpg (157 KB)

Куди: DeLaval

Посада: президент і генеральний директор

Рада директорів Tetra Laval Group оголосила про призначення Пола Лефгрена на пост президента і генерального директора DeLaval з 1 квітня. У компанії він працює з 2012 р., а з 2016 р. обіймав посаду виконавчого віце-президента регіону «Європа, Близький Схід і Африка».

За інформацією компанії, це призначення відбулося після рішення Йоакима Розенгрен піти зі свого поста після 18 років роботи в якості президента і генерального директора DeLaval і 35 років роботи в Tetra Laval Group.

Мартін фон Хойнінген-Хуен

hoyningen-huene.jpg (45 KB)

Куди: Claas

Посада: Керівник світового тракторного підрозділу

1 квітня Мартін фон Хойнінген-Хуен увійшов до складу керівництва групи Class і очолив напрямок виробництва тракторів бренду по всьому світу.

«Нам дуже приємно усвідомлювати, що тепер ми будемо працювати з доктором Мартіном фон Хойнінген-Хуеном, нам вдалося залучити досвідченого менеджера для нашого тракторного бізнесу», — зазначив голова правління Class Томас Бек.

Здобувши вищу освіту за спеціальністю машинобудування і докторську ступінь, Мартін фон Хойнінген-Хуен почав працювати консультантом з питань управління та менеджменту проектів в McKinsey & Company в Штутгарті. З 2004 по 2008 р. працював в Freudenberg Group. У 2009 р. перейшов в John Deere в якості менеджера з розвитку, відповідального за серію тракторів 6B і 6D/E по всьому світу. У 2014 р. став директором заводу, а потім — єдиним керуючим директором машинобудівного заводу Kemper, що належить John Deere. 

Костянтин Головашич

golovashych.jpg (53 KB)

Куди: Lidea

Посада: головний спеціаліст з насінництва соняшнику 

У квітні Костянтин Головашич перейшов працювати в Lidea на посаду головного спеціаліста з насінництва соняшнику. До березня поточного року працював менеджером по продуктам (кукурудза) в «MAS Seeds Україна».

Костянтин має агрономічну освіту. Закінчив магістратуру Полтавської державної аграрної академії за спеціальністю «агроном-дослідник».

«Моє завдання на новій посаді — надавати команді всебічну підтримку під час процесу вирощування насіння соняшнику. І, як результат, забезпечити клієнтів компанії максимально якісним посівним матеріалом», — прокоментував своє призначення Костянтин Головашич.

В'ячеслав Панасюк

panasyuk-vyacheslav.jpg (116 KB)

Куди: «Ерідон»

Посада: Начальник відділу агротехнологій

Про своє призначення на посаду керівника відділу агротехнологій компанії «Ерідон» В'ячеслав Панасюк повідомив на своїй сторінці в Facebook. З січня 2021 р. він працював менеджером по роботі з ключовими клієнтами Corteva Agriscience. Раніше керував відділом польового маркетингу LNZ Group.

Ірина Касьяненко

irina-kasanenko.jpg (63 KB)

Куди: «Украгроком»

Посада: комерційний директор

У березні стало відомо, що Ірина Касьяненко призначена комерційним директором компанії «Украгроком». Про своє призначення вона повідомила в Facebook

Для компанії «Украгроком» Ірина не новачок. У період з 2015 р. по 2017 р. вона очолювала департамент ЗЗР. З 2018 р. по лютий поточного року працювала в «Океан Інвест» на позиції директора.

Євген Бойко

bojko-evhen.jpg (70 KB)

Куди: МХП

Посада: директор департаменту птахівництва

22 березня новим директором департаменту птахівництва МХП став Євген Бойко, який раніше обіймав посаду головного лікаря ветеринарної медицини. У МХП Євген працює 14 років. Свій кар'єрний шлях починав з позиції фахівця з ветеринарної медицини на «Миронівській птахофабриці». Через півроку став старшим ветеринарним лікарем, а ще через рік — провідним ветеринарним лікарем і заступником головного лікаря.

У 2013 р. перейшов працювати на «Вінницьку птахофабрику» в якості заступника директора з ветеринарної медицини. Пропрацювавши там чотири роки, був призначений виконуючим обов'язки головного ветеринарного лікаря «Миронівської птахофабрики» і за сумісництвом головним ветеринарним лікарем холдингу.

«Нова посада — це новий виклик для мене. На сьогоднішній день однією з головних моїх завдань є зменшення собівартості м'яса птиці, поліпшення всіх виробничих показників, а також масштабування і вдосконалення програми віртуального зоотехніка», — прокоментував своє призначення Євген Бойко.

Агрозвільнення

Юлія Каменєва

Юлія Каменєва завершила працювати у компанії Corteva Agriscience, де вона обіймала посаду керівника підрозділу продажів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook

Юлія Каменєва працювала у Corteva Agriscience з вересня 2020 року.

Раніше вона обіймала посади регіонального менеджера Monsanto по маркетингу в Східній Європі, керівника маркетингового підрозділу польових культур в Syngenta Україна, директора відділу маркетингу компанії LNZ Group. Також має досвід роботи в компаніях «Рідан-Інжиніринг», Procter & Gamble, Bosc.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна