Кремнієва долина готує робота до першого сезона яблук

Дослідний інститут SRI International Кремнієвої долини в рамках стартапу Abundant Robotics готується до першого сезону яблук в США, які будуть збирати за допомогою роботизованого комбайна.

Про це повідомляє Freshfruitportal.com.

У Каліфорнії стартап розробляє цю технологію протягом останніх кількох років і планує використовувати на яблуневих садах у штаті Вашингтон у наступному сезоні. Сад належить до найбільшого в країні експортера фруктів, T&G, чия материнська компанія BayWa два роки тому інвестувала в робототехніку.

Комбайн, який використовує «унікальну» технологію вакуумування, здатний автономно орієнтуватися, вирішуючи, які яблука дозріли, збирати їх і переносити у відро, все без пошкодження плодів чи дерев.

«Ми методично працювали на шляху до того, що було в ранніх прототипах роботизованого яблучного комбайна в 2016 році, щоб отримати конструкції, а потім протестувати конструкції комерційних комбайнів для виведення на ринок», — сказав Ден Стіре, генеральний директор компанії Abundant Robotics.

Як додає Ден Стір, роботизований комбайн має вийти на комерційний ринок та стати глобальним постачальником автоматизації в цьому секторі сільського господарства.

Джерело: Traktorist.com

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна