Через автоматизацію до 2040 року кількість робочих місць у Європі скоротиться на 12 млн

Через автоматизацію на підприємствах до 2040 року кількість робочих місць у Європі скоротиться на 12 млн. Найбільше автоматизація торкнеться таких сфер, як громадське харчування, роздрібна торгівля, відпочинок та туризм.

Такі дані наводить аналітична компанія Forrester.

На думку аналітиків, це не вплине на ринок праці, тому що в найбільших економіках Європи буде на мільйони менше людей працездатного віку, ніж зараз. Крім того, сама індустрія автоматизації та революція у зеленій енергетиці створять близько 9 млн нових робочих місць у економічно розвинених країнах Європи.

Згідно з Forrester, важливим поштовхом до автоматизації на підприємствах стала пандемія коронавірусу. Це один із факторів, який визначатиме майбутнє ринку праці протягом наступних двох десятиліть.

Окрім того, європейські організації мають вагомі підстави для автоматизації через скорочення чисельності населення працездатного віку в регіоні та велику кількість низькокваліфікованих робочих місць, які можна легко автоматизувати. Професії середньої кваліфікації зіштовхнуться із найвищими масштабами автоматизації. Йдеться про 38% робочих місць у Німеччині, 34% у Франції та 31% у Британії. Загалом через автоматизацію під загрозою перебуває близько 49 млн робочих місць у Європі.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна