Кадрові перестановки агробізнесу: червень

Червень виявився аномально спекотним і при цьому встигав омивати країну зливами. Не менш гарячими були й призначення та звільнення в аграрному бізнесі. Хто і яку посаду обійняв, а де з'явилося вільне крісло — у сьогоднішньому матеріалі.

Дмитро Кобзаренко

kobzarenko_dmytro.jpg (204 KB)

Куди: «Завод Кобзаренка»

Посада: В.о. директора заводу

Виконання обов'язків директора «Заводу Кобзаренка» покладено на Дмитра Кобзаренка.

«У зв'язку зі смертю Кобзаренка Анатолія Дмитровича, виконуючим обов'язки директора призначено Кобзаренка Дмитра Анатолійовича. Змін термінів виконання зобов'язань не відбудеться», — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці компанії у Facebook. 

Дмитро Кобзаренко у 2016 р. закінчив НТУУ КПІ (спеціальність інженер-машинобудівник), та навчався у магістратурі університету ім. Отто фон Геріке (Німеччина). Обіймав посаду продакшн-директора «Заводу Кобзаренка».

Нагадаємо, 20 травня помер директор компанії «Завод Кобзаренка» Анатолій Кобзаренко

Джейсон Штроббе

Jason Strobbe.jpg (152 KB)

Куди: Väderstad

Посада: генеральний директор американського офісу Väderstad Inc

Компанія Väderstad призначила новим генеральним директором американського офісу Väderstad Inc. Джейсона Штроббе.

Теперішній віце-президент Väderstad з продажів та маркетингу в Північній Америці Джейсон Штроббе також буде керуючим директором для нового Väderstad Inc. у Північній Дакоті (США), штат якого збільшився на 110 співробітників.

Джейсон Штроббе відповідатиме за всю юридичну діяльність організації та звітуватиме перед генеральним директором Väderstad Матсом Баверудом, а також перед старшим віце-президентом з глобальних продажів та маркетингу Матіасом Хонвертом як віце-президент з продажів та маркетингу в Північній Америці.

Тарас Качка

kachka.jpg (120 KB)

Куди: Міжнародна рада по зерну (IGC)

Посада: голова

Заступник міністра економіки України Тарас Качка був призначений головою Міжнародної ради по зерну (IGC) протягом 2021/22 МР.

Він обійматиме цю посаду з 1 липня 2021 р по 30 червня 2022 року. Україна приєдналася до IGS в 1998 р, а 6 липня 2010 р. стала його повноправним членом, однак вперше головуватиме в даній організації. 

«Сподіваюсь, головування в МРЗ надасть можливість Україні широко заявити про свою позицію вагомого гравця на зовнішньому ринку та прикласти зусиль до розвитку глобального зернового ринку з урахуванням існуючих викликів», — прокоментував Тарас Качка. 

Тарас Дзьоба

taras_dzoba.jpg (125 KB)

Куди: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: заступник міністра з питань цифровізації

2 червня розпорядженням Кабміну на посаду заступника міністра аграрної політики з питань цифровізації був призначений Тараса Дзьоба. Він є співзасновником сервісу MeteoControl AI і засновником онлайн-платформи Agrifinance Online. Має досвід роботи в агросекторі, зокрема, працював на різних посадах в Cargill і «Бунге Україна».

Джеймі Міллер

jamiemiller.jpg (16 KB)

Куди: Cargill

Посада: фінансовий директор

З 1 червня на посаду фінансового директора (CFO) Cargill заступила Джеймі Міллер. Вона змінила Девіда Дайнса, який йде на пенсію 2 вересня, після 29 років роботи в Cargill.

У Джеймі Міллер великий досвід роботи на керівних посадах. Зокрема, з листопада 2017 року по лютий 2020 року вона має займала посаду старшого віце-президента і фінансового директора GE.

«Джеймі — стійкий і рішучий лідер з пізнавальним складом розуму, і вона прихильник використання діджіталізаціі для досягнення бізнес-результатів. Я впевнений, що у неї є досвід і лідерські якості, щоб продовжувати просувати нашу організацію у якості фінансового директора», — прокоментував генеральний директор Cargill Девід МакЛеннан.

Діляра Кадермеева

dilyara_kadermeeva.jpg (327 KB)

Куди: «Кернел»

Посада: керівник служби внутрішнього аудиту 

У червні Діляра Кадермеева на своїй сторінці в Facebook повідомила, що перейшла працювати в «Кернел». Вона займає позицію керівника служби внутрішнього аудиту.

У Діляри великий досвід роботи у даній сфері. Згідно з її сторінці в Linkedin, з 2017 року працювала на посаді начальника відділу внутрішнього аудиту в компанії SCM. До цього аналогічні посади займала в компаніях Corum Group і IA Konti.

Віктор Гончаренко

Куди: Асоціація фермерів та приватних землевласників України

Посада: президент

Президентом Асоціації фермерів і приватних землевласників України на 31 з'їзді обрано Віктора Гончаренко.

З 2013 року він очолював Черкаську обласну організацію АФЗУ, а з 2016 року був віце-президентом Асоціації фермерів і приватних землевласників України. Фермером Віктор Гончаренко став в 1998 році, коли створив СФГ «Юлія». 

«Вважаю цей крок цілком виправданим, адже багато років знаю Віктора Григоровича як професіонала, активного і відданого бійця за права селян. І впевнений, що при ньому Асоціація посилиться і налагодить плідну співпрацю з усіма гілками влади на користь українського сільгоспвиробника», — прокоментував призначення член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Вадим Івченко.

Володимир Оніщенко

vladimir-onishchenko.jpg (225 KB)

Куди: Bayer

Посада: директор з виробництва насіння в Україні

Компанія Bayer призначила нового директора по виробництву насіння в Україні. З 1 липня 2021 р. підрозділ «Монсанто Семена» з виробництва насіння в Україні очолить директор насіннєвого заводу «Монсанто Семена» у с. Почуйки (Житомирська область) Володимир Оніщенко.

Згідно з повідомленням, Ремі Дей-Тос, який відповідав за виробництво насіння протягом останніх трьох років, завершує свою роботу в Україні і продовжить кар'єру в Bayer як керівник підрозділу виробництва насіння в Румунії.

«Серед моїх основних пріоритетів — продовження виробництва високоякісного насіння, дотримання принципів сталого розвитку, безпека і мотивація наших співробітників. Значна увага буде приділена збільшенню продуктивності та експорту насіння в країни ЄС», — зазначив Володимир Оніщенко.

Агрозвільнення

Роман Лещенко

Міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко звільнений з посади уповноваженого Президента України із земельних питань.

Про це йдеться в указі Президента України №244/2021.

«Увільнити Лещенка Романа Миколайовича від виконання обов’язків Уповноваженого Президента України з земельних питань (поза штатом)», — йдеться в наказі.

Таким чином, наразі Роман Лещенко обіймає одну посаду — міністра аграрної політики і продовольства.

Читати також: Роман Лещенко: Немає боротьби — немає життя

Нові вакансії