Кабмін звільнив голову Укрзалізниці Володимира Жмака

Кабінет міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління «Української залізниці» Володимира Жмака

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан. 

Володимир Жмак очолював «Укрзалізницю» з серпня 2020 року.

«Рішення щодо пропозиції звільнити Володимира Жмака з посади голови правління було прийняте наглядовою радою в найкращих інтересах товариства», — зазначили в «Укрзалізниці».

Володимир Жмак у своєму Telegram наголосив, що рішення про його звільнення з грубим порушенням всіх можливих процедур та закону й не має підстав. 

«Що буде далі? Важко сказати, бо тепер це безпосередня відповідальність Наглядової ради. Їй буде непросто, бо призначити вже п’ятого керівника за якихось три роки – неабияка задача і не так просто замінювати голову правління, як тільки він перестає бути «слухняним». Але зазначу — те, що вдалося мені за шість місяців перебування на посаді, не вдавалося нікому за останні три роки. І просто для роздуму: коли вагони УЗ стояли під парканом, заробляв хтось інший; коли вагони УЗ поїхали і почала заробляти УЗ — хтось інший свої заробітки втратив», — підкреслив Володимир Жмак.

Обов’язки голови правління тимчасово виконуватиме член правління УЗ Іван Юрик. Очікується, що найближчим часом наглядова рада розпочне конкурсний відбір нового голови правління.

Читати також: АгроПризначення у лютому від Latifundist.com

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна