Фінляндія очікує приїзд 10 тис. сезонних працівників для роботи в агросекторі

Фінляндія очікує, що близько 10 000 сезонних працівників, переважно з України, Росії та Таїланду, приїдуть цього року працювати на поля та теплиці.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Місцеві жителі побоюються, що приїжджі можуть посилити поширення COVID-19, але організатори запевняють, що все дотримуються всіх заходів для захисту робітників і їх працедавців.

Згідно з повідомленням, у 2020 році в Фінляндії у сільське господарство було залучено 3000 сезонних робітників. Цього року фінська імміграційна служба схвалила понад 7300 заяв і ще близько 1200 заяв очікують свого затвердження. Очікується, що у зв'язку з наближенням пори збору врожаю в південно-західній Фінляндії попит на робочу силу зросте і досягне піку на початку сезону збору ягід в східній частині країни.

Центральної спілки сільгоспвиробників і власників лісу Фінляндії (МТК) сповістив, що перші робітники вже прибули до країни. Всі вони повинні пред'явити довідку про наявність негативного результату тесту на COVID-19. Після прибуття робітників ще раз перевіряють, а потім відправляють на роботу, де вони будуть проходити карантин.

Читати також: Сезонна робота в Фінляндії: як працевлаштуватися українцям

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн
CULTIVARIY, Київ
27 000 грн