Дунайський аграрій потребує протягом сезону близько 200 працівників

Керівник органічного господарства «Дунайський аграрій» Роман Дяжук зазначив, що підприємство протягом сезону залучає близько 200 працівників. Сівозміни сформовані таким чином, щоб люди були зайняті з березня по грудень. 

Про це йдеться у матеріалі Kurkul.com «Роман Дяжук: Зменшення пестицидного навантаження — це соціальна відповідальність перед нашими дітьми».

«Ми дійсно дбайливо ставимося до землі, на якій працюємо. Але не менш важливо, що ми стримуємо трудову міграцію з України. Інколи мене запитують, для чого нам стільки різних культур. А відповідь насправді дуже проста: протягом сезону ми потребуємо близько 200 працівників», — пояснив Роман Дяжук.

За його словами, такі культури, як персик, нектарин, гарбуз збираються виключно вручну і навряд чи найближчим часом їх збір буде автоматизований чи роботизований. 

«Отже, ті дві сотні людей не поїхали кудись на заробітки, а залишилися разом зі своїми родинами: діти бачать своїх батьків, жінки чоловіків. Особисто я вважаю цей аспект підприємництва дуже важливим і рекомендую колегам-аграріям також замислитися над цим — наголосив Роман Дяжук.

Роман Дяжук підкреслив, що кількість земельного банку не має значення і у будь-якому разі можна створити «овочевий проєкт» для населеного пункту, щоб зберегти людей. 

«Нехай ці культури навіть будуть нерентабельні, але ви на 9-12 місяців отримаєте працівників. І це не тільки питання доходу — це позитивно в принципі. Саме цьому мій улюблений вислів — «Будь іншим, їж органічне». Адже органік — це майбутнє у найширшому сенсі цього слова», — резумував Роман Дяжук.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна