Біллу Гейтсу належить близько 97,9 тис. га сільськогосподарських угідь

Білл Гейтс є найбільшим приватним власником сільськогосподарських земель у США, пише Latifundist.com.

Здобути це звання йому допомогли придбані у 2018 р. 14,5 тис. акрів (5,8 тис. га) сільськогосподарських угідь на сході штату Вашингтон за $171 млн.

Гейтсу належить близько 242 тис. акрів (97,9 тис. га) сільськогосподарських угідь з активами на загальну суму понад $690 млн. Це майже площа Гонконгу. 

Доцент кафедри американістики Університету Нью-Мексико Нік Естес заявив, що Білл Гейтс купує землю з неймовірним ентузіазмом і наразі володіє більшою кількістю сільськогосподарських угідь, ніж весь індіанський народ США.

«Білл Гейтс позиціонує себе як ідейного лідера щодо того, як зупинити викиди парникових газів у атмосферу, як профінансувати те, що він називає всюди «глобальною зеленою революцією», яка має на меті надання бідним фермерам допомоги у пом’якшенні наслідків зміни клімату. Якими запасами знань у галузі кліматології чи сільського господарства володіє Гейтс, не беручи до уваги його нескромні земельні запаси, залишається тільки здогадуватися, — акцентував Нік Естес.

Читати також: Forbes оновив рейтинг світових мільярдерів, до якого  увійшли представники українського бізнесу, в тому числі і АПК.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна