АгроПризначення у грудні від Latifundist.com

Чим аграріям запам'ятався грудень? Звісно гучними заявами про відновлення Мінагрополітики та призначенням його очільника! 

«Нам потрібна ефективна державна політика в сфері АПК, а також захист українських виробників. Перший крок — це призначення профільного міністра», — наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Де і кого звільнили у агросекторі протягом 2020 року також розповів Latifundist.com у новому матеріалі «Кар'єра вгору: ТОП аграрних кадрових змін 2020 року».

Роман Лещенко

roman_leschenko.JPG (154 KB)

Куди: Міністерство аграрної політики і продовольства України

Посада: Міністр

На засіданні Верховної Ради України 17 грудня прийняли постанову про призначення міністром аграрної політики і продовольства Романа Лещенка, який до цього обіймав посаду голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

«За» ухвалення рішення проголосували 242 нардепи, проти — 7, утрималися від голосування — 69, не голосували — 45.

«Відновлення Мінагрополітики — це питання, яке хвилює всіх без винятку аграріїв України. Всі розуміють, що аграрний сектор повинен мати чітку стратегію свого розвитку, де повинна бути чітка інституційна позиція, де ми бачимо АПК через 10 років», — зазначив Роман Лещенко.

Владислав Винярський

Vynyarskyi.jpg (137 KB)

Куди:  Allseeds

Посада: Фінансовий директор

Владислав Винярський став фінансовим директором групи компаній Allseeds

У Allseeds Владислав Винярський прийшов зі своєї фінансової компанії Skarb & Statok, а до цього працював заступником генерального директора групи компаній «АгроВіста».

«1,5 роки тому я почав свій напрямок по залученню альтернативного фінансування в агросектор України. За цей невеликий період моєї команді вдалося зробити ряд угод, які в Україні не робили останні кілька років, та й ще в такий непростий рік для інвестицій в цілому і агросектора зокрема», — прокоментував Владислав Винярський.

Також він зазначив, що Allseeds став клієнтом його компанії Skarb & Statok, для якого вони залучили PXF лінію в розмірі $10 млн. А після успішного закриття угоди Владислав Винярський прийняв пропозицію стати фінансовим директором. Наразі його мета — допомагати компанії реалізовувати амбітні проекти.

Валерій Кисіль

kysyl.jpg (157 KB)

Куди: «Август-Україна» 

Посада: Генеральний директор

Валерій Кисіль призначений на посаду генерального директора компанії «Август-Україна».

Валерій Кисіль закінчив Національний Аграрний Університет та здобув ступінь магістра на факультеті «Захисту рослин». Наразі має більш ніж 15-річний досвід роботи в аграрній сфері. Зокрема, він працював у компаніях Bayer та Avgust. У «Август-Україна» працює на керівних посадах з червня 2015 року. До призначення гендиректором обіймав посаду виконавчого директора компанії.

«Чесне ім’я, постійна праця над собою та своїм оточенням, культивація «правильних» цінностей, позитивне мислення та ефективна команда — запорука успіху!», — запевняє Валерій Кисіль.

В'ячеслав Колосветов

kolosvetov.jpg (97 KB)

Куди: «Астарта-Київ»

Посада: Комерційний директор

В’ячеслава Колосветова призначили комерційним директором агропромхолдинга «Астарта-Київ».

«До ключових обов’язків пана Колосветова належать розробка та впровадження торгової стратегії закупівель і продажів, управління комерційними ризиками, підвищення прибутковості комерційної діяльності компанії, а також налагодження ефективної крос-функціональної взаємодії», — йдеться у повідомленні.

В'ячеслав Колосветов також працював в міжнародних торгових компаніях CHS Ukraine і Bunge, де обіймав посади фахівця, а потім і керівника комерційного напрямку. Крім цього, він має досвід роботи в банківських і фінансових установах, де займався інвестиційними проектами.

Олексій Пінчук

Куди: Держгеокадастр

Посада: Т.в.о. голови

Тимчасове виконання обов'язків голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру покладено на Олексія Пінчука.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан у своєму Telegram-каналі.

Раніше він обіймав посаду начальника управління з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва Держгеокадастру.

Агрозвільнення

Андрій Касьян

Андрій Касьян залишив посаду керівника департаменту BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу.

Про це йдеться в листі генерального директора BASF в Україні, керівника кластера Східної Європи Тіберіу Діма партнерам компанії.

«Повідомляємо, що з сьогоднішнього дня і до подальшого повідомлення Тіберіу Діма, генеральний директор «БАСФ Т.О.В.», виконуватиме обов'язки керівника напряму Рішень для сільського господарства в Україні, Молдові та країнах Кавказу. Андрій Касьян покинув компанію», — йдеться в листі.

Андрій Касьян прийшов у BASF в 2013 р. на посаду керівника відділу продажів підрозділу BASF Agricultural Solutions, а в 2019 році був призначений директором департаменту Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу.

Руслан Сахаутдінов

Міністерство інфраструктури України прийняло рішення про зміну керівництва адміністрації Одеського морського порту. Начальник адміністрації Одеського порту Руслан Сахаутдінов залишає посаду, яку обіймав один рік. До цього він пропрацював в Одеському порту майже 17 років.

«На цій посаді мені довелося працювати лише один рік. Але за рік адміністрування та партнерські компанії встигли реалізувати більше інфраструктурних проектів, ніж за попередні п'ять років. Завдяки нашій єдності та рішучості, такий складний і непередбачуваний для всієї планети 2020 став роком перемог для порту Одеси», — зазначив Руслан Сахаутдінов.

Світлана Синьковська

Про відхід з «АПК-Інформ» Світлана Синьковська повідомила 23 грудня на своїй сторінці у Facebook. У компанії вона займала посаду директора з маркетингу. Раніше очолювала Міжнародну асоціацію соняшникової олії (ISOA).

Юрій Кормишкін

У грудні стало відомо, що генеральний директор «СП «Південна Аграрно-Експортна Компанія» («ПАЕК») Юрій Кормишкін складає з себе повноваження керівника групи компаній.

«Мною було прийнято рішення, що з січня буде найнятий новий менеджмент компанії «ПАЕК», з яким буде укладено контракт. Він буде керувати компанією, я залишаюся власником», — розповів в інтерв'ю Юрій Кормишкін.

Він додав, що за час його керівництва відбулося багато позитивних змін. Компанія стала розширюватися і нарощувати потенціал. Майбутній новий директор повинен продовжити призначений курс. Сам він буде займатися залученням інвестиційних потоків для компанії і шукати нові напрямки діяльності.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна