Олексій Вадатурський: Варто дотримуватися інформаційної гігієни

Засновник і генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський на своїй офіційній сторінці в Facebook заявив, що нинішня ситуація з коронавірусом — це інформаційна пандемія планетарного масштабу. У цих умовах влада повинна дати чіткі й зрозумілі сигнали бізнесу і захистити працівників. Також Олексій Вадатурський запропонував власні методи боротьби та захисту від коронавірусу.

За його словами, перш за все, потрібно перестати нагнітати ситуацію, припинити паніку та дотримуватися основних правил поведінки: мінімізувати соціальні контакти, залишатися вдома, слідкувати за своїм здоров’ям, дотримуватися гігієни тіла і мозку.

«Якби всі б дотримувалися елементарних правил, а в інформаційному просторі не нагнітали ситуацію, ми б з вами зараз вели майже звичне для кожного життя, а інфекцію сприймали як грип, який ми, погодьтеся, вже давно не помічаємо», — зазначив Олексій Вадатурський.

Свіжі вакансії агробізнесу

Також слід добре аналізувати інформацію, щоб точно розуміти, які проблеми є і як їх вирішувати. Олексій Вадатурський задовго до поширення коронавірусу почав спілкуватися з головними лікарями міста та області, вивчати реальний стан медицини.

«Я повинен був для себе визначитися, що я можу реально зробити, щоб зменшити вплив цього захворювання на людей. Усі лікарі в один голос сказали мені, що потрібні апарати штучної вентиляції легень. Не чекаючи запізнілих звернень адміністрації, президента та інших чиновників, я знайшов і уклав контракти на придбання 15 таких апаратів», — пояснив Олексій Вадатурський.

Окрім того, він підкреслив, що в компанії «НІБУЛОН» є сучасні прилади, за допомогою яких визначають наявність генетично модифікованих організмів у сільгосппродукції, харчових продуктах і та ін. За допомогою одного з апартів, ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, можна виявляти вірус SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції. 

Олексій Вадатурський наголосив, що владі необхідно збудувати чітку вертикаль і діяти організовано. Це допомогло б, наприклад, на рівні країни, маючи необхідний перелік обладнання, домовитися з іншими країнами на його постачання за прийнятними цінам.

«Я готовий виділяти значні фінансові кошти для розвитку цієї сфери і в подальшому, бо робив це і до цього, адже розумію, що за мною 7000 працівників компанії, а разом з ними й інші громадяни України, і мені важливе їхнє здоров’я. Але не варто зловживати і наживатися на цьому», — додав генеральний директор компанії.

vadatyrskyi.jpg (192 KB)

Також Олексій Вадатурський заявив, що він категорично проти фондів. Адже має досвід у сфері благодійності в українських реаліях і впевнений, що ніхто не гарантує, що обладнання буде закуплене і доставлене за призначенням.

«Я переконаний, що мій колектив повинен знати, на що витрачає гроші генеральний директор і яка роль цієї допомоги саме для них. Тож відразу застерігаю чиновників від подібних звернень. Я допомагаю адресно і безпосередньо отримувачу цієї допомоги», — заявив Олексій Вадатурський.

За його словами, введення карантину внесло корективи у роботу підприємств «НІБУЛОН»:
- частина людей переведена на змінний графік роботи. Це дозволяє зменшити концентрацію людей і, на випадок хвороби одного, мати можливість тимчасово знайти підміну;
- частина людей працює з дому;
- усі, хто виявив бажання, взяли відпустку;
- на всіх підприємствах, на кожному робочому місці наведено порядок, вживаються всі належні заходи запобігання поширенню коронавірусної інфекції 2019-nCoV.

Читати по темі: Карантинний агробізнес: результати першого тижня

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна