Крадіжки є в кожній компанії і схеми постійно удосконалюються — думка

Керівник департаменту впровадження інновацій «Ukrlandfarming» Володимир Бабій поділився кейсами про боротьбу з крадіжками в ході форуму «Подальша інтеграція України в світовий агропродовольчий ланцюжок».

В компанії «Укрлендфармінг»  все побудовано на телеметрії, розповів він.

«Ми розуміємо рух ТМЦ, як відбувається сівба, що вноситься, що роблять комбайни і т.д. Завдяки розумінню того, що відбувається на полі, все відбувається вчасно. В результаті наша техніка в сезон працює понад 20 годин в полях. У 2015 році ми впровадили розробку, яка повністю контролює вивезення врожаю з поля. Бачимо, як відбувається завантаження на автотранспорт, перевезення, вивантаження зерна на елеваторі», — каже Володимир Бабій.

За його словами, велика ніша для крадіжок — відвантаження з комбайна. Нещодавно було закрито кримінальну справу, одного з колишніх співробітників компанії ув’язнили на три роки. Він налагодив схему по розкраданню зерна, в спілці з ним були також співробітники служби безпеки.

«Завдяки таким ініціативам ми отримуємо, крім запобігання самих крадіжок, і живі повернення - від 2 до 10 млн гривень. Не обходиться і без звільнень. Ми звільнили через крадіжки більше 300 осіб. Від співробітників СБ і до керівника одного з відділів», — розповідає пан Бабій.

Крадіжки всюди існують, в кожній агрокомпанії, тільки десь закриваються очі, а десь — ні. Схеми вдосконалюються.

«Відома схема, коли з фури з зерном трекер передається в автомобіль, що рухається паралельно. Ми зафіксували трекер на панелі, так один водій примудрився її зламати і передати шматок панелі з трекером в такий автомобіль», — ділиться фахівець.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна