Відсутність мотивованого персоналу — колосальна проблема українського агроринку — думка

На засіданні The Best Version Club «Прогнози і реальність 2021. Ринок землі. Art. Агро. Нерухомість. Акції. Hi-Tech» Інна Богословська заявила, що наразі однією з головних проблем в агросфері є дефіцит кваліфікованих кадрів.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Агро-2021 очима експертів The Best Version Club: між прогнозами і реальністю»

За словами Інни Богословської, на проблемі браку робочої сили наголошують як представники рослинницького сегмента, так і переробники.

«Один мій близький друг придбав два агрогосподарства в Харківській області. Перший рік він захоплювався екзотикою агро — землею, тваринами, природою і т. п. На другий рік жахнувся від кількості вкраденого. На третій рік — поставив в господарстві охорону. А на четвертий — вирішив господарство продати. В цілому, відсутність мотивованого персоналу — колосальна проблема українського агроринку. У нас люди, на жаль, не люблять і не хочуть працювати», — поділилася Інна Богословська.

Співвласник і головний виконавчий директор HD-group і GFSGROUP Борис Шестопалов розвиває хлібний бізнес і виробництво харчових інгредієнтів і добавок. За його словами, в Україні може взагалі зникнути ефективний персонал. 

«У нас є кілька інвестицій як в стартапи, так і в індустріальні харчові виробництва — в Чернівцях, у Львові. Там ми розвиваємо і хлібний бізнес, і виробництво різних харчових інгредієнтів і добавок. Я тільки повернувся з цих об'єктів, поспілкувався там з безліччю людей і зрозумів — якщо Україна негайно не зміниться, ми просто втратимо величезний ефективний клас працівників. Там я це відчув шкірою. І це найбільша проблема», — резюмував Борис Шестопалов.

Читати також: Актуальні вакансії в агросекторі: вересень

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна