Відчувається дефіцит фахівців, які налаштовують цифрові рішення для агробізнесу — думка

Комерційний директор AgroOnline Олег Лукашик заявив, що в Україні відчувається достатньо серйозний дефіцит спеціалістів, які налаштовують цифрові рішення для агробізнесу.

Про це йдеться у матеріалі «Діджитал в агро — «наступного року» може бути пізно» на Kurkul.com.

За його словами, коли постачальник впроваджує цифрові рішення, то стикається з тим, що на агропідприємстві люди не здатні навчатися, не хочуть це робити і відверто саботують процес інтеграції.

Звернення до керівництва дає короткочасний ефект, але як тільки компанія закінчує наладку, то «повзучий саботаж» через кілька місяців може всю роботу звести нанівець.

«Ми вже давно зрозуміли, що встановленням та налаштуванням системи все не закінчується. Потрібен чи не щоденний контроль, щоб цією системою користувалися. Щоденне навчання, консультування й щомісячна звітність топ-менеджменту про те, які виникають труднощі або проблеми в роботі. І тільки в такому випадку десь через пів року компанію можна «відпускати». Оскільки формується певна звичка працювати в системі, це вже не сприймається, як щось чуже, а стає «своїм» інструментом», — пояснив Олег Лукашик.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна