Українським заробітчанам протягом пів року видали понад 400 тис. робочих віз для поїздки в Польщу

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив, що за перше півріччя 2021 р. видали понад 400 тис. робочих віз українським заробітчанам для поїздки в Польщу, за весь 2020-й — лише 500 тис.

Про це пише GMK Center.

Велика частина українських трудових мігрантів працюють на некваліфіковану роботу. Щоб працювати за фахом, громадянину потрібно довести свою професійну спроможність і знати місцеву мову.

«Для некваліфікованої роботи кількість країн, які готові працевлаштовувати українців офіційно, доволі невелика. Це наші сусіди на Заході — Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина, країни Балтії та багато країн на схід від України, які, втім, не пропонують конкурентну зарплатню. До розвинутих країн світу трудова міграція для некваліфікованих працівників можлива тільки як нелегалів», — наголосив Василь Воскобойник.

Великий відтік громадян з країни негативно впливає на ситуацію в Україні. Так, державі загрожує дефіцит кадрів, так як виїзд з країни працездатного населення досяг рівня, коли компанії та виробництва можуть зацікавити працівників лише підвищеними зарплатами.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна