У Женеві встановили найвищу у світі мінімальну зарплатню

У швейцарському кантоні Женева з 1 листопада 2020 року мінімальна заробітна плата буде становити 23 швейцарських франків на годину. Тобто за 8-годинний робочий день зароблятимуть понад 5 тис. грн. Такий рівень зарплати вважається найвищим у світі.

Про це повідомляє CNN.

За ініціативу підвищення мінімальної заробітної плати на референдумі проголосувало 58% жителів Женеви. Також це рішення падтримала коаліція профспілок, яка заявила, що таке рішення сприятиме боротьбі з бідністю, соціальній інтеграції і повазі до людської гідності.

Профспілкова організація у Женеві Communauté genevoise d'action syndicale підкреслила, що це історична перемога, яка безпосередньо принесе користь 30 000 робітникам, дві третини з яких — жінки.

«Пандемія коронавірусу показала, що певна частина швейцарського населення не може жити в Женеві, і аргументувала, що нова мінімальна зарплата — це мінімум, щоб не опуститися за межу бідності і опинитися в дуже важкій ситуації», — наголосив президент асоціації робітників Transfrontalier européen Groupement Мішель Шаррат.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна