Середня зарплата регіональних менеджерів агрокомпаній досягає 54 тис. грн в місяць — дослідження

Консультанти grc.ua спеціально для AgroRobota.com.ua провели опитування співробітників 9 найбільших агрокомпаній України та проаналізували їх системи мотивації співробітників відділів продажу (торгових представників та регіональних менеджерів).

Заробітна плата регіональних менеджерів коливається в діапазоні від 32 до 80 тис. грн/місяць у залежності від розміру компанії та рівня кваліфікації фахівців. Середній рівень щомісячної компенсації становить 54 тис. грн/місяць. Для співробітників відділу продажів також важлива бонусна складова, яка прив'язується до виконання цілей на півроку/рік. У цілому середній річний бонус регіональних менеджерів агрокомпаній складає 24-27% від річної зарплати і залежить від рівня відповідальності, обов’язків та функцій менеджера.

Середня місячна зарплата торгових представників складає 31 тис. грн, мінімальна — 20 тис. грн. і максимальна — 45 тис. грн. Бонусна частина в середньому складає 25% від річної зарплати

При цьому регіональні менеджери та торгові представники хотіли б збільшити розмір своїх річних бонусів до 35-45%.

В цілому для українського ринку праці, і агробізнес не виняток, типова ситуація, коли кандидати перебільшують свої можливості і фінансові побажання, а роботодавці, навпаки, намагаються заощадити. У агросегменті різниця між фінансовими очікуваннями і фактичною заробітною платою в середньому становить 20-30%.

Нагадаємо, середня номінальна зарплата у січні 2021 р. у сільському, лісовому та рибному господарстві становила 9 565 грн.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна