Олександр Черкасець: Результат твоєї роботи залежить тільки від тебе

Головний агроном Лохвицького кластеру агрохолдингу A.G.R. Group  Олександр Черкасець розповів SuperAgronom.com про головні завдання агрономів, чому ці спеціалісти взимку працюють більше, ніж влітку, та звідки черпати натхнення.

Читати також: 10 життєвих принципів агронома Олександра Черкасця

cherkasets_111.jpg (224 KB)

Олександр Черкасець не мріяв про професію агронома і вступив до Полтавської державної аграрної академії майже випадково. Але невдовзі зрозумів, що ця робота йому подобається і вже після закінчення ВНЗ почав працювати агрономом.

«Отримана після закінчення навчального закладу теорія і практика — це зовсім різні речі. Багато з тим стикаєшся на роботі, що в вузі цього не навчають і доводиться приймати самому рішення. Найголовніше в навчанні агронома — знати фізіологію, розвиток рослини, ґрунти і агрохімію. Організаційні тонкощі, які потрібні у процесі створення технології, вирощування с/г культур, доводиться опановувати самотужки», — зазначив Олександр Черкасець.

Наразі агроном має стаж роботи 23 роки. За цей період часу встиг попрацювати у компанії «Райз-Максимко» і A.G.R. Group.

cherkasets_1-1.jpg (388 KB)

Читати також: Професія: які дива можуть творити агрономи?

«Найголовніше для агронома, я вважаю, — це любов до землі, любов до рослини, любов до природи. І з цієї любові, відповідно, земля тобі дає віддачу. Я вважаю, що робота агронома — це моя доля, і від неї не відійти, через те що ти кожен раз твориш чудо. Чудо полягає в тому, що ти посадив маленьке зернятко і з цього зернятка виросло те, що потрібно людям», — пояснив Олександр Черкасець.

Свіжі вакансії агрономів

На посаді головного агронома Олександр Черкасець планує виробничі програми, системи захисту, контролює усі процеси, що відбуваються на полі і поза полем. Чоловіку для продуктивної роботи необхідно вчасно отримувати достовірну інформацію по кожному полю, що дозволяє встигнути прийняти правильне рішення чи порадитись з колегами.

«У агрономів постійно є робота, постійно вони зайняті. Взимку вони, мабуть, працюють ще більше, аніж влітку. Структура посівних площ, плани, техкарти, внесення якихось змін, доопрацювання…Агроному, якщо він дійсно гарний агроном, роботи вистачає цілий рік», — зазначив Олександр Черкасець.

cherkasets_2.jpg (201 KB)

Також він наголосив на важливості злагодженості командної роботи та можливості працювати не тільки за вказівками. Адже багато спеціалістів не мають змоги застосувати свої знання та досвід на повну силу, бо змушені працювати за вказівками і планами керівництва з центрального офісу. Це дуже впливає на роботу, на її результат. Якщо керівництво компанії цінує фахівця і дає тобі змогу проявити себе, то це є найкращою мотивацією. 

«У нашому кластері є і старші, і молодші агрономи. Працювати легше з молодими, звичайно, бо вони більш енергійні. Але ж і молодь є різна, багатьом робота агронома видається занадто важкою, вони приходять працювати, а потім не справляються, не хочуть витрачати особистий час на роботу, а в агронома ж в сезон особистого часу практично й немає. Тож, мабуть, справа не у вікові, а у бажанні працювати. Якщо ти чесний, працелюбний, відданий своїй роботі, ти обов’язково досягнеш успіху», — розповів агроном.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна