(Не)жіноча професія: директор підрозділу холдингу — Катерина Мороз

Команда Kurkul.com за підтримки насіннєвої компанії «Лімагрейн Україна» створили спільний проєкт «Жінка в агро — до щастя». Адже сучасне сільське господарство створюють креативні та енергійні жінки.

Такі, як Катерина Мороз, директор Чернігівського підрозділу холдингу «Агро-Регіон».

Вакансії компанії

Стереотипно вважається, що аграрне виробництво — царина чоловіків. А от у компанії «Агро-Регіон» можна сказати, панує матріархат. Окрім Катерини Мороз, серед керівництва Чернігівського підрозділу головний агроном — також жінка. І працюють всі на рівних.

Катерина почала працювати в компанії «Агро-Регіон» на посаді головного бухгалтера з 2012 року. Коли у 2015 році їй запропонували очолити Чернігівський підрозділ, не вагаючись перейшла на посаду директора підрозділу холдингу.

Страху з різкою зміною напряму діяльності не було. Зізнається, що обожнює процес виробництва. Тому й аграрна специфіка її не злякала. На посаді директора бухгалтерська освіта стала перевагою. Уміння орієнтуватися в цифрах, нормативах, розуміти взаємозв'язок різних економічних показників, здатність швидко знайти потрібну інформацію Катерина Мороз називає своїм козирем.

«Я взагалі не знаю, чого я мала боятись на новій посаді. У бухгалтерській справі було законодавство, нормативи. У сільському господарстві — технологія, якої потрібно дотримуватись. От і все. Я спілкувалася з людьми, засвоювала нові знання і не вважала нову для себе сферу непереборною перепоною. Зараз кожен день приносить нову інформацію і завдання: то складні умови цьогорічної посівної не дозволили втілити заплановане, то ґрунти не дали змогу нормально працювати. Значить, треба експериментувати, використовувати існуючі можливості і, головне, колектив професіоналів», — пояснює Катерина Мороз.

Читати матеріал: Катерина Мороз: В агросфері робота не ділиться на «чоловічу» й «жіночу»

Нові вакансії