Названі ймовірні причини отруєння працівників Глобинського м'ясокомбінату

Прес-служба Держпродспоживслужби зазначає, що головним управлінням Держпродспоживслужби у Полтавській області за результатами перевірки винесено рішення про зупинення обігу харчових продуктів на потужності цеху напівфабрикатів «Глобинський м'ясокомбінат», а також рішення про вилучення з обігу м'ясних продуктів загальною вагою 4,13 тис. кг. Про це зазначається на сайті Latifundist.com.

13 липня стало відомо, що в сортувальному цеху ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» 16 працівників отруїлися невідомою речовиною.

Читати також: У Полтавському цеху м’ясокомбінату 16 працівників отруїлися невідомою речовиною

Згідно з повідомленням, з метою встановлення причин і умов виникнення отруєння фахівцями Головного управління 13 липня 2021 р проведено позаплановий захід державного контролю (інспектування) щодо дотримання «Глобинський м'ясокомбінат» вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, під час якого встановлено порушення:

  • здійснення ремонтних робіт по реконструкції відділення на другому поверсі з використанням хімічних будівельних засобів (ремонт підлоги з нанесенням бетонного покриття зі зміцненням верхніх шарів хімічними засобами), в той час як на першому поверсі в цеху з виробництва напівфабрикатів тривав виробничий процес;
  • цех напівфабрикатів не забезпечений механічною вентиляцією;
  • не проаналізовані всі небезпечні чинники і ризики при виробництві харчових продуктів і не введені відповідні заходи щодо попередження можливого хімічного забруднення харчових продуктів. Постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, на даній ділянці виробництва не застосовані;
  • на момент перевірки в обігу була м'ясна продукція загальною вагою 4,13 тис. кг, яка була проведена в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів і можливо була забруднена невідомою хімічною речовиною.

Крім того, згідно з оперативною інформацією Головного управління Госпродпотребслужби в Полтавській області від 14 липня 2021 р усіх постраждалих в результаті отруєння невідомою речовиною працівників «Глобинський м'ясокомбінат» виписали з лікувального закладу.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна