На невеликих зерносховищах у пріоритеті фінанси, а не безпека працівників — експерт

Директор «Білозаводського елеватора»  Сергій Щербань заявив, що на невеликих зерносховищах у пріоритеті більше фінансова сторона бізнесу, а не безпека працівників.

Про це повідомляє Elevatorist.com.

«На фермерських елеваторах перший показник — продуктивність, а вже потім — техніка безпеки. Як правило, там працює мінімальна кількість людей з низькою кваліфікацією — аби подешевше платити. Відповідно, техніка безпеки на другому, а то і на третьому місці. Там кількість травм і нещасних випадків точно не зменшитися і навіть може збільшуватися», — пояснює Сергій Щербань.

На елеваторах великих компаній за безпекою праці стежать спеціальні департаменти з охорони праці та пожежної безпеки, а порушення правил веде до штрафів. Однак не завжди велика компанія ставить безпеку працівників в пріоритет через додаткові витрати на охорону праці.

Генеральний директор елеватора  ТОВ «Агродар-Бар» Роман Андрейків підкреслив, що автоматизація зерносховища знижує рівень травматизму. У працівників немає потреби постійно бути на великій висоті або біля небезпечного обладнання. 

За його словами, роботу сучасного автоматизованого елеватора забезпечує менше персоналу, що теж знижує кількість можливих нещасних випадків.

Однак Роман Андрейків звертає увагу, що автоматизація — це не страховка від нещасних випадків, не дивлячись на всі її переваги. Експерт каже, що головне —  звертати увагу на питання безпеки незалежно від віку елеватора і його інженерних особливостей.

Свіжі вакансії агробізнесу

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна