На Дніпропетровщині викрили фермерів, які тримали людей у трудовому рабстві

На Дніпропетровщині в одному із сіл Магдалинівського району правоохоронці викрили трудовий табір, де людей утримували на фермі без грошей і їжі.

Про це повідомляє пресслужба Управління Національної поліції.

Потерпілих змушували виконувати роботу по догляду за тваринами, жорстоко карали та не платили гроші за виконану роботу.

Співробітники міграційної поліції встановили, що злочинна група складалася з жінки та чотирьох чоловіків. Так, 62-річна жителька Дніпра займалася пошуком і переправленням людей на тваринницьку ферму, а її четверо спільників (включаючи громадянина Азербайджану, який мав протерміновану посвідку на проживання в Україні) стежили за вмістом робочої сили і контролювали роботу.

«Зловмисниця підбирала мешканців Дніпропетровської області, які перебували у скрутному матеріальному стані, при цьому обіцяла їм високу зарплатню та гідні умови роботи. Коли люди погоджувалися, їх перевозили на ферму у Магдалинівському районі Дніпропетровської області. Там вони виконували тяжку роботу по догляду за тваринами, жили у бараках і тяжко працювали. При цьому робітників майже не годували, а в разі непокори — били. Обіцяні за роботу гроші потерпілі так і не отримали», — йдеться у повідомленні.

Справу про злочинну групу направили до суду. Наразі фігурантам вручено повідомлення про підозру за торгівлю людьми. Якщо їхню провину доведуть, підозрюваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна