Через порушення правил агрономом загинуло 218 сірих журавлів

На території біосферного заповідника «Асканія Нова» загинуло 218 сірих журавлів, що занесені до Червоної книги України. Причиною цього стало те, що агроном порушив правила, установлені для боротьби зі шкідниками.

Про це повідомляють у Каховській окружній прокуратурі.

«У період з грудня 2020 року по січень 2021 року агроном товариства допустив порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками, ігноруючи та порушуючи вимоги застосування пестицидів (розкладання в жилі нори гризунів), здійснив роботи з боротьби з гризунами на полях шляхом механічного розкидання по поверхні землі на полях поблизу території біосферного заповідника «Асканія Нова»», — йдеться у повідомленні.

Птахи загинули від поїдання зерна пшениці, обробленого відповідними пестицидами. Цим державі завдано матеріальної шкоди на суму 3 млн 270 тис. грн.
 
Агронома обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ст. 247 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає покарання у виді сплати штрафу в розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 120 до 200 годин, або обмеження волі на строк до 2 років.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна