АгроПризначення у березні від Latifundist.com

Перший місяць весни запам'ятався кадровими перестановками в топ-менеджменті. Кадрові ротації відбулися в «MAS Seeds Україна»BASF Agricultural SolutionsBEDNARMaschinenfabrik Krone, ED & F Man Holdings Ltd. Також обраний новий президент «Української асоціації виробників картоплі» і призначені нові керівники в «Укрзалізниці» і Держгеокадастрі. Наразі в Danone шукають нового генерального директора і змінили голову Ради директорів, а в Milkiland з'явився новий невиконавчий директор Ради директорів.

Читати також: Аграрные назначения 2021: Март

Микола Черниш

Chernysh.jpg (74 KB)

Куди: «MAS Seeds Україна»

Посада: Виконуючий обов'язки генерального директора

Микола Черниш призначений на посаду виконуючого обов'язки генерального директора «MAS Seeds Україна». З 2014 року працював менеджером по виробництву Maisadour Semences. Але після того, як навесні 2018 року компанія стала MAS Seeds, він був призначений директором з виробництва.

Микола Черниш закінчив Полтавську державну аграрну академію і вивчав МВА в Києво-Могилянській бізнес-школі.

Крістіан Телл

Tell Christian.jpg (67 KB)

Куди: BASF Україна

Посада: Директор агродепартаменту

З 1 березня 2021 р. Крістіан Телл обійняв посаду директора департаменту BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу.

Крістіан Телл був директором відділу BASF Agricultural Solutions в Австрії та Швейцарії. Також раніше він працював начальником відділу маркетингу департаменту BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу. Загалом є співробітником компанії BASF понад 18 років.

«Я надзвичайно вдячний за довіру та підтримку. Для мене нова позиція — це виклик, який приймаю з гордістю. Бути на передовій інновацій та розробок, які щороку пропонує ринку BASF, дуже відповідально. Мені приємно повернутися знову до України та впевнений, що з такою командою нам вдасться збільшити присутність на ринку й допомогти аграріям зрощувати та зростати», — прокоментував  Крістіан Телл.

Головними завданнями на новій посаді Крістіана Телла є фокус на діджитал технології, активізація співпраці з аграріями, курс на сталий розвиток та виведення на ринок інноваційних продуктів, які оптимізують роботу аграрія та допомагають знизити пестицидне навантаження на ґрунт.

Андрій Максимчук

AndriiMaksymchuk.jpg (182 KB)

Куди: BEDNAR

Посада: Продакт-менеджер Південно-Східної частини України

Компанія BEDNAR призначила Андрія Максимчука на посаду продакт-менеджера південно-східної частини України з базуванням у регіоні м. Дніпро.

Андрій Максимчук буде відповідальним за технічний напрямок роботи агрегатів BEDNAR в Україні, допомогу дилерам з гарантійним обслуговуванням клієнтів, технічні тренінги та презентації, маркетингову роботу «в полі» та багато іншого.

Раніше він працював сервісним інженером у компанії «Агріматко Україна», потім — продакт-менеджером брендів Jacto та McCormick у цій же компанії. Останнім часом розглядав можливість працювати саме із виробником. 

«BEDNAR — цікавий, динамічний бренд, стрімко зростає на території України. Думаю, саме тут я зможу краще використати свій досвід та ще більше навчитися нового», — підкреслив продакт-менеджер BEDNAR по Південно-Східній Україні Андрій Максимчук.

Жиль Шнепп

shnepp.jpg (36 KB)

Куди: Danone

Посада: Голова ради директорів

Новим головою Ради директорів Danone був призначений Жиль Шнепп (Gilles Schnepp).

«Для мене велика честь бути призначеним головою правління компанії Danone у цей важливий для компанії час. Я поважаю історію компанії Danone і її внесок в розвиток суспільства завдяки її провідним світовим виробникам здорової їжі і напоїв, а також її прихильність принципам сталого розвитку. Пріоритетом Ради директорів зараз є перехід до більш досконалого управління. Це означає прискорення процесу найму нового генерального директора, в той час як Веронік і Шейн продовжують керувати бізнесом в цей період», — зазначив  Жиль Шнепп.

Авраам Георгіу

Куди: Milkiland

Посада: Невиконавчий директор Ради директорів

4 березня компанія Milkiland на позачергових загальних зборах акціонерів прийняла рішення призначити Авраама Георгіу (Avraam Georgio) невиконавчим директором Ради директорів. 

Кріс Махоні

mahoni.jpg (61 KB)

Куди: ED & F Man Holdings Ltd.

Посада: Невиконавчий голова ради директорів

Торговельна компанія ED & F Man Holdings Ltd. призначила невиконавчим головою ради директорів Кріса Махоні. На посаду він вступив 15 березня. До цього обіймав посаду генерального директора сільськогосподарського підрозділу Glencore, яку залишив у вересні 2019 року.

Лідія Морозова

Morozova.png (968 KB)

Куди: NPZ Україна

Посада: Продакт-менеджер по ріпаку

У березні стало відомо, що з кінця 2020 року Лідія Морозова відповідає за розвиток бізнесу ріпаку і зовнішню комунікацію в компанії NPZ Україна.

Раніше Лідія Морозова працювала в таких аграрних компаніях як KMZ Industries, Mriya Agroholding (тепер Continental Farmers Group), а також продовжує вести викладацьку діяльність у The Chartered Institute of Marketing (Великобританія).

Сергій Завадський

Куди: Держгеокадастр

Посада: Т.в.о. голови

3 березня Кабмін ухвалив низку кадрових рішень. Зокрема, тимчасове виконання обов'язків голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру було покладено на Сергія Завадського.

Згідно з повідомленням, розпорядження Кабміну від 21 грудня 2020-го року №1597 («Про тимчасове покладення обов'язків Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру на Олексія Пінчука») визнання таким, що втратило чинність.

Крім того, заступником голови Держгеокадастру призначено Олега Пілата.

Іван Юрик

yurik-ivan.jpg (69 KB)

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Виконуючий обов'язки голови правління

Кабмін на засіданні 17 березня прийняв рішення про тимчасове покладення обов'язків голови правління «Укрзалізниці» на  Івана Юрика. У 2018-2019 рр. був членом наглядової ради, а з червня 2019 приєднався до правління компанії «Укрзалізниця».

У 2017-2018 роках працював на керівних посадах в агентстві сприяння інвестиціям Ukraineinvest. У 2014-2016 рр. керував службою міністра фінансів, а в 2010-2014 рр. очолював представництво в Україні інвесткомпанії Blackstone.

Денис Стаценко

Statcenko.jpg (61 KB)

Куди: «Українська асоціація виробників картоплі» 

Посада: Президент

На звітно-виборничих загальних зборах президентом «Української асоціації виробників картоплі» (УАПК) обраний Денис Станценко, засновник «Поліської картопляної компанії». Згідно зі статутом, президента асоціації обирають з числа дійсних учасників УАВК (виключно виробників картоплі) терміном на два роки.

Під час оголошення передвиборчої програми Денис Стаценко в числі завдань, які ставить перед собою на посаді президента УАВК, назвав захист внутрішнього ринку від імпортної картоплі і картоплепродуктів, роботу з профільними міністерствами та відомствами, аграрним парламентським комітетом ВРУ, законодавче та функціональне забезпечення інтеграції українського картоплярства в ЄС.

Маркус Штайнвенднер

markus-steinwendner.jpg (67 KB)

Куди: Maschinenfabrik Krone

Посада: Фінансовий директор

З 1 березня Маркус Штайнвенднер очолив відділ маркетингу компанії Maschinenfabrik Krone

Маркус Штайнвенднер закінчив навчально-дослідний центр Франциско Жозефінума у Візельбурзі (Австрія). Потім працював в підрядній організації своїх батьків. Після кілька років працював інженером-конструктором за технологією пластмас в машинобудуванні. За цей час отримав заочну освіту в галузі маркетингу та менеджменту. З грудня 2011 надає підтримку команді KRONE Team Austria в області маркетингу та стимулювання збуту.

Себастьян Шульте

Sebastian_Schulte.jpg (85 KB)

Куди: Deutz AG

Посада: Фінансовий директор

Посадe фінансового директора Deutz AG Себастьян Шульте зайняв з 1 березня. Він буде відповідати за фінанси, кадри, закупівлі й інформаційні услугі. 

З 2018 Себастьян Шульте був керуючим директором і фінансовим директором морського підрозділу ThyssenKrupp Group. Після закінчення навчання і отримання докторського ступеня в Рурському університеті Бохума та Суддівської бізнес-школи Кембриджського університету займав різні посади в корпоративній штаб-квартирі ThyssenKrupp AG.

Агрозвільнення

Ромен Дестйо

Звідки: «MAS Seeds Україна»

Посада: Генеральний директор

На позиції генерального директора компанії «MAS Seeds Україна» Ромен Дестйо працював з жовтня 2013 року. У березні стало відомо, що він залишив цю посаду.

Свій професійний шлях в Україні Ромен Дестйo починав у компанії AgroGeneration, де курирував проекти з впровадження Big data, Farm-менеджменту і елементів точного землеробства.

Після перейшов в компанію «MAS Seeds Україна» (на той момент «Maїsadour Semences Україна»). Під його керівництвом компанія реорганізувала філіальну мережу, наростила в 3-4 рази продажі насіння соняшнику, а потім півищила продажі насіння кукурудзи.

Володимир Жмак

Кабінет міністрів ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень голови правління «Української залізниці» Володимира Жмака, який очолював «Укрзалізницю» з серпня 2020 року.

Володимир Жмак у своєму Telegram наголосив, що рішення про його звільнення з грубим порушенням всіх можливих процедур та закону й не має підстав. 

«Що буде далі? Важко сказати, бо тепер це безпосередня відповідальність Наглядової ради. Їй буде непросто, бо призначити вже п’ятого керівника за якихось три роки – неабияка задача і не так просто замінювати голову правління, як тільки він перестає бути «слухняним». Але зазначу — те, що вдалося мені за шість місяців перебування на посаді, не вдавалося нікому за останні три роки. І просто для роздуму: коли вагони УЗ стояли під парканом, заробляв хтось інший; коли вагони УЗ поїхали і почала заробляти УЗ — хтось інший свої заробітки втратив», — підкреслив Володимир Жмак.

Еммануель Фабер

Рада директорів компанії Danone прийняла рішення про усунення Еммануеля Фабера (Emmanuel Faber) з поста голови Ради директорів і генерального директора.

«Рада директорів і я хочемо подякувати Еммануелю Фаберу за його лідерство і значний внесок в розвиток Danone з 1997 року і з 2014 року в якості генерального директора, а потім голови ради директорів і генерального директора. Його бачення і відданість One Health випереджає галузь і забезпечило компанії Danone статус світового лідера в галузі сталого розвитку. Він залишає Danone з сильною платформою для прискорення і зростання», — прокоментував Жиль Шнепп.

В'ячеслав Реков

4 березня на позачергових загальних зборах акціонерів  Milkiland була схвалена відставка В'ячеслава Рекова з посади невиконавчого директора Ради Директорів. 

Згідно з даними на сайті компанії, В'ячеслав Реков був фінансовим директором Milkiland в 2001 році, а з 2003 року по 2011 рік — президентом і головним виконавчим директором групи. 17 червня 2011 року було призначено невиконавчим директором, відповідальним за придбання та інтеграцію нового бізнесу і відносини з інвесторами.

Олег Рожко

На позачергових загальних зборах акціонерів Milkiland 4 березня була схвалена відставка Олега Рожко з посади невиконавчого директора Ради директорів.

За інформацією Milkiland, опублікованій на офіційному сайті, Олег Рожко був призначений головою ради директорів і невиконавчим директором компанії в червні 2012 року, а до цього займав ряд посад в стратегічних й інвестиційних підрозділах декількох українських промислових холдингів, які ведуть бізнес в різних галузях.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна