Аграрні професії можуть конкурувати з іншими трендовими професіями світу — Лещенко

Міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що аграрні професії можуть конкурувати з іншими трендовими професіями світу і цей сектор діяльності є перспективним для молоді. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

«Маючи повне взаєморозуміння й спільну мету із Міністерством освіти, ми націлені на усунення блокуючих факторів, підтримку профільної освіти та підвищення попиту серед абітурієнтів на навчання в агросекторі. Я особисто закликаю молодь йти в агро. Повірте, це той сучасний лайфхак успішного розвитку, самореалізації, достатку, який ви можете отримати», — зазначив Роман Лещенко.

Міністр наголосив, що агросектор відіграє важливу роль у розвитку та становленні економіки країни. Аграрії дають країні 50% валютної виручки, ВВП — 20 %. А з відкриттям ринку землі перспективи агросектору лише стрімко зростатимуть. Наразі в аграрних закладах України навчаються 143,9 тис. студентів, з них — 79,4 тис. осіб на держзамовленні. 

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що розвиток аграрної освіти є важливим чинником становлення аграрного сектору України, адже він є одним з найбільших роботодавців, що пропонує робочі місця для випускників усіх рівнів освіти. 

«Забезпечення інноваційного розвитку цього сектору має важливе значення для збереження лідерської позиції України на світовому ринку як експортера продукції сільського господарства», — підкреслив Сергій Шкарлет.

Читати також: Аграрна освіта Полтавщини: напрями та перспективи навчання у ПДАУ

Нові вакансії