Шеф-сомельє розповів про навчальні заклади для профільної освіти виноробів
Шеф-сомельє Reikartz Hotel Group, мережевий сомельє бренду «Odesos», куратор п...
Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ) — один з найбільших ВНЗ Одеси і України, якому присвоєний IV рівень акредитації. За більш 100-річну діяльність підготував понад 60 тисяч фахівців, серед яких близько 2 тисяч випускників — громадяни з 75 країн світу.
ОНАХТ заснована 20 жовтня 1902 року як Одеська школа борошномелів. Першим і єдиним у країні вищим навчальним закладом зернопереробного профілю став технікум технології зерна й борошна, відкритий 22 червня 1922 року на базі Одеського млиново-технічного училища. Найважливішою віхою в історії інституту став 1969 рік. У результаті реорганізації двох одеських вищих навчальних закладів — Одеського технологічного інституту (ОТІ) і Одеського інституту харчової й холодильної промисловості (ОІХХП) був утворений фактично новий, найбільший у країні інститут харчового профілю. В 1970 році Рада Міністрів України перейменувала новий інститут в Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. У такій якості інститут проіснував до 20 листопада 1994 року, коли йому був присвоєний статус Академії.Із цього часу виш став іменуватися — Одеська державна академія харчових технологій (ОДАХТ).
Історичною подією для академії стало розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 року «Про реорганізацію Одеської державної академії холоду», у відповідність з яким ОДАХ приєднується до Одеської національної академії харчових технологій з утворенням на її базі структурного підрозділу академії.
Об'єднання двох вузів відкриває широкі перспективи участі Одеської національної академії харчових технологій у побудові європейської зони вищої освіти, формуванні та зміцненні інтелектуального, культурного, соціального та науково-технічного потенціалу країни, забезпечення конкурентоспроможності та попиту випускників на сучасному ринку праці.
ОНАХТ сьогодні — це один з найбільших ВНЗ України, до складу якого входять чотири науково-навчальних інститутів:
та чотири коледжі:
Одеська національна академія харчових технологій — визнаний лідер в наукових дослідженнях і підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів для харчової, зернопереробної, нафтопереробної, холодильної галузей, сфери IT-технологій, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.
В академії функціонує 4 науково-навчальних інститутів, які об'єднують 10 факультетів. Здійснюється професійна підготовка фахівців за рівнями бакалавр, спеціаліст та магістр за 21 напрямом підготовки та 42 спеціальностями, працює аспірантура (21 спеціальність) і докторантура (7 спеціальностей).
Форма навчання
Денна (очна), Дистанційна, Заочна
Освітній ступінь
Бакалавр, Магістр, Аспірантура, Докторантура
Умови
Платне навчання, Безкоштовне навчання, Гуртожиток, Дистанційне навчання, Військова кафедра, Підготовче відділення, Післядипломна освіта, Аспірантура/докторнатура
Шеф-сомельє Reikartz Hotel Group, мережевий сомельє бренду «Odesos», куратор п...
65039
м. Одеса, вул. Канатна, 112
Увійдіть або зареєструйтесь,
щоб Мати змогу залишати відгуки
Що кажуть інші
Тут поки немає коментарів
ЗАЛИШИТИ ВІДГУК