Аграрії Польщі просять уряд посприяти українцям залишитись в країні

Польські фермери та сільськогосподарські організації надіслали офіційний лист прем’єр-міністру Польщі Матеушу Моравецькому, у якому звернулися з проханням посприяти українським заробітчанам з протермінованими документами залишитися на роботі в країні.

Про це пише konkurent.in.ua.

«У зв’язку з рішенням польського уряду про закриття кордонів для іноземців, просимо якнайшвидше владнати ситуацію і дозволити залишитись в Польщі працівникам з України, у яких закінчується термін дії дозвільних документів на працевлаштування та перебування на території Польщі», – йдеться у зверненні польських аграріїв. 

У листі також зазначається, що раптова нестача працівників з України через закриття кордонів стане причиною краху багатьох галузей польської економіки і може суттєво ускладнити підтримку ланцюга поставок продовольства до інших країн Європи.

Вакансії в агробізнесі України

Аграрії також наголосили, що українські працівники вже безліч років є особливо важливою частиною ринку праці в Польщі, особливо в галузі сільського господарства. На їхню думку, запропоновані зміни можуть хоча б частково компенсувати очікувані втрати для підприємців, пов’язані з пандемією коронавірусу.

«Нам необхідне швидке втручання та розробка спрощених процедур, які не позбавлять польську економіку робочої сили. Зараз в Польщі працює близько 1,2 млн українських громадян. Нам не уникнути багатомільярдних грошових втрат, пов’язаних з пандемією коронавірусу. Однак, погодившись з нашими пропозиціями, економіку вдасться хоча б якось вберегти від різкого падіння», – наголошують автори звернення.

Читати по темі: Прошу пана до роботи або українці в Польщі

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн
CULTIVARIY, Київ
27 000 грн