Важливо зберегти робочі місця та зарплату — Петрашко

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив про пріоритетні напрями роботи. Зокрема він наголосив про збереження робочих місць та зарплатні в умовах економічної кризи, яка може розпочатися через пандемію коронавірусу.

Про це пише AgroPolit.com.

«Ми очікуємо, що і Євросоюз, і США, і Україна постраждають передусім у виробництві. Тому, з огляду на це, я бачу пріоритетними два напрями. Перший — підтримати і збалансувати українського виробника, коли ринки будуть закриватися, ринки Євросоюзу будуть вводити протекціоністські заходи. Важливо допомогти бізнесам зберегти виробництво, зберегти робочі місця, зберегти зарплату. Друге — створити фундаментальні умови, щоб український бізнес в Україні почувався добре», — сказав він.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що Ігор Петрашко має «потужний менеджерський досвід», оскільки останні 7 років керував великою компанією з 30 тисячами співробітників.

Свіжі вакансії агробізнесу

На думку Ігоря Петрашко, хоча у світі розвивається тенденція скорочення великої кількості персоналу, але повністю замінити людей машинами неможливо.

«Зрозуміло, що в Україні в аграрному секторі залучено дуже багато людей, потрібно зменшувати їх кількість. Однак відновлення поголів'я худоби дасть можливість перерозподілу, тому що тут найбільше використовується людська праця. І це потрібно враховувати», — пояснив Ігор Петрашко.

Читати по темі: ТОП-фактів про Ігоря Петрашко

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України заступника генерального директора Ukrlandfarming Ігоря Петрашко. «За» ухвалення рішення проголосував 243 нардепа, проти — 53, утрималися від голосування — 49, не голосували — 32.

Нові вакансії