У працівників ХТЗ вимагали хабарі за проживання у гуртожитках

Посадовці Харківського тракторного заводу (ХТЗ), яким підпорядковане майно та безпека підприємства, вимагали від працівників кошти за видачу ордерів на житлову площу в заводських гуртожитках. 

Про це повідомляє ua.interfax.com.ua.

За кожен ордер посадовці вимагали від $3 тис. до $5 тис. При цьому працівники проживали в цих гуртожитках, були в них зареєстровані та мали стаж роботи на підприємстві від 10 до 20 років. У разі відмови платити хабар людей переселяли в інші приміщення з гіршими умовами.

За попередніми оцінками правоохоронних служб, від дій посадовців могли постраждати понад 100 працівників заводу. Наразі проводяться слідчі дії, за якими буде вирішено питання щодо повідомлення посадовцям ХТЗ про підозру за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України.

banner-traktorist.jpg (108 KB)

ХТЗ прокоментував ситуацію на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Щодо дій правоохоронних органів в будівлі заводоуправління заводу ХТЗ повідомляємо наступне. Гуртожиток, про який йдеться, готувався до передачі на баланс міста, у зв'язку з цим раніше проводилася його інвентаризація і готувалася відповідна документація», — йдеться у повідомленні ХТЗ.

За наказом керівництва заводу розпочато комплексну внутрішню перевірку з метою забезпечення прозорого процесу передачі гуртожитку на баланс міста.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна