Петрашко намагається зберегти контроль над Держпродспоживслужбою

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко намагається зберегти контроль за Держпродспоживслужбою (ДПСУ) та всією ветеринарно-санітарною вертикаллю. 

Про це повідомляється у матеріалі AgroPolit.com.

За даними видання, глава Мінекономіки підготував проект положення про функції Мінагропроду, в який навмисно не включили контроль над ДПСУ.

«У МЕРТі підготували постанову про розподіл повноважень між МЕРТом та Мінагрополітики, яка фактично «віджимає» в рамках закону контроль за Держпродспоживслужбою та всією вертикаллю безпечності продуктів та ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства. Ігор Петрашко намагається вхопитися за останню соломинку в питанні контролю за ДПСУ і забрати це право у аграрного міністра Романа Лещенка, але той не дає», — зазначає джерело.

AgroPolit.com проаналізував досвід країн світу й визначив, що органи з фітосанітарії, ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів контролює Міністерство аграрної політики. 

«У Німеччині компетентний орган з фітосанітарії, ветеринарії та з безпечності харчових продуктів — Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства; координуюче міністерство — Федеральне міністерство продовольства та сільського господарств. У США компетентний орган з фітосанітарії та ветеринарії — Служба інспекції здоров’я тварин і рослин; компетентний орган з безпечності харчових продуктів — Служба інспекції здоров’я тварин і рослин; координуюче міністерство — Міністерство сільського господарства. У Японії компетентний орган з фітосанітарії, ветеринарії та з безпечності харчових продуктів — Міністерство сільського, лісового та рибного господарства; координуюче міністерство — Міністерство сільського, лісового та рибного господарства», — інформує AgroPolit.com.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна