Неохідно готувати затребуваних виробництвом фахівців робочих спеціальностей — Яковишин

Генеральний директор ТОВ «Земля і воля», Герой України, кандидат економічних наук Леонід Яковишин на засіданні Ради роботодавців у Ніжинському агротехнічному інституті висловив своє бачення розвитку аграрної освіти, закцентувавши увагу підготовці кадрів.

Про це інформує пресслужба НУБіП.

За його словами, наразі на базі існуючих спеціальностей неохідно готувати затребуваних виробництвом сучасних високотехнологічних фахівців робочих спеціальностей на основі енергоефективності, ресурсозбереження, технологій точного землеробства.

Леонід Яковишин наголосив, що найближчим часом нас чекають кардинальні зміни клімату і до цього треба бути готовим вже сьогодні. Адже сучасні технології потребують не тільки фахового, а й вдумливого підходу з урахуванням викликів.

Голова ради роботодавців інституту Микола Бутко додав, що наразі ключовими напрямами роботи ради роботодавців є профорієнтаційна діяльність, популяризація спеціальностей аграрного спрямування, а також спільна робота з підвищення якості освітнього процесу та працевлаштування випускників.

Читати також: АгроАбітурієнт: Чому випускники НУБіП України затребувані на ринку праці

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна