У Франції працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств отримали пріоритет у черзі для вакцинації

У Франції з 24 квітня 2021 року і протягом як мінімум двох тижнів працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств зможуть скористатися спеціальними пріоритетними місцями у центрах вакцинації, визначеними регіональними агентствами охорони здоров’я. 

Про це інформує lafranceagricole.fr.

Загалом, Міністерство праці, зайнятості та інтеграції Франції визначено 17 професій, представники яких мають пріоритети для вакцинації. Основними критеріями були:

  • характер діяльності змушує потенційно контактувати з вірусом, наприклад через взаємодію з громадськістю;
  • високий рівень присутності на місці під час піків епідемії через неможливість роботи на дистанційному рівні.

На основі цього списку, у який входить 4,6 млн чоловік, була визначена черговість з трьома додатковими критеріями: 

  • робота в закритому середовищі;
  • діяльність, що утрудняє дотримання бар'єрних процедур;
  • професія, визначена Інститутом Пастера такою, що має високий ступінь ризику. 

Потенційно це стосується 400 000 робітників у віці 55 років і старше.  

«Дозволяючи працівникам, які потенційно найбільше контактують з вірусом, мати більш легкий доступ до вакцин, ми робимо важливий крок у нашій стратегії вакцинації і посилаємо знак визнання працівникам другої лінії, які були мобілізовані з початку кризи», — наголосила міністр праці, зайнятості та інтеграції Франції Елізабет Борн.

Читати також: Представники українських агрокомпаній розповіли, як на підприємствах захищають працівників від COVID-19 і чи будуть проводити вакцинацію.

Нові вакансії

Avolute Technology, Київ
30 000 грн
One Soil, Вся Україна
80 000 грн
ТОВ "Лєтол", Золотоноша
Договірна
ТОВ "ФІРМА ЕРІДОН", Рівне (Рівненська обл)
Договірна
ТОВ "ФІРМА ЕРІДОН", Львів
Договірна
ТОВ "ФІРМА ЕРІДОН", Київ
Договірна