У Франції працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств отримали пріоритет у черзі для вакцинації

У Франції з 24 квітня 2021 року і протягом як мінімум двох тижнів працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств зможуть скористатися спеціальними пріоритетними місцями у центрах вакцинації, визначеними регіональними агентствами охорони здоров’я. 

Про це інформує lafranceagricole.fr.

Загалом, Міністерство праці, зайнятості та інтеграції Франції визначено 17 професій, представники яких мають пріоритети для вакцинації. Основними критеріями були:

  • характер діяльності змушує потенційно контактувати з вірусом, наприклад через взаємодію з громадськістю;
  • високий рівень присутності на місці під час піків епідемії через неможливість роботи на дистанційному рівні.

На основі цього списку, у який входить 4,6 млн чоловік, була визначена черговість з трьома додатковими критеріями: 

  • робота в закритому середовищі;
  • діяльність, що утрудняє дотримання бар'єрних процедур;
  • професія, визначена Інститутом Пастера такою, що має високий ступінь ризику. 

Потенційно це стосується 400 000 робітників у віці 55 років і старше.  

«Дозволяючи працівникам, які потенційно найбільше контактують з вірусом, мати більш легкий доступ до вакцин, ми робимо важливий крок у нашій стратегії вакцинації і посилаємо знак визнання працівникам другої лінії, які були мобілізовані з початку кризи», — наголосила міністр праці, зайнятості та інтеграції Франції Елізабет Борн.

Читати також: Представники українських агрокомпаній розповіли, як на підприємствах захищають працівників від COVID-19 і чи будуть проводити вакцинацію.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна