Шість українських аграрних університетів увійшли в GreenMetric World University Rankings

До світового «зеленого рейтингу» GreenMetric World University Rankings увійшло 17 українських університетів, серед яких 6 надають аграрну освіту.

Цей міжнародний рейтинг оцінює діяльність університетів за різними показниками, серед внесок у боротьбу з глобальними змінами клімату, збереження енергії і води, переробку відходів і використання екологічного транспорту. Перші позиції посіли Вагенінгенскій університет, Оксфордський університет та Ноттінгемський університет. 

Серед українських аграрних ВНЗ: Сумський національний аграрний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Миколаївський національний аграрний університет, Національний університет водного господарства та природокористування, Уманський національний університет садівництва, Національний лісотехнічний університет України.

«Для нас цей показник є дуже важливим. І не з позиції рейтингів, а тому, що оцінка діяльності університету  за критеріями рейтингу, це своєрідний аудит. На початку навчального року ми затвердили стратегію СНАУ на 2021-2025 роки, поклавши в основу цілі сталого розвитку», — зазначив ректор СНАУ Володимир Ладика.

Читати також: АгроАбітурієнт: на кого можна вивчитися у Сумському НАУ

Нові вакансії