Ректор ХНАУ ім. Докучаєва звернувся до Президента щодо об'єднання ВНЗ

Колектив Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та ректор ХНАУ Олександр Ульянченко звернувся до Президента України з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася навколо Розпорядження КМУ № 431-р від 12.05.2021 р. «Про утворення Державного біотехнологічного університету».

«На думку колективу, наш університет не має жодного відношення до згаданих у Розпорядженні університетів ні за профілем, ні за іншими показниками. Лише ХНАУ ім. В.В. Докучаєва зі згаданих ЗВО має в назві слово «аграрний» і має право залишатися осередком аграрної освіти і науки у Східному регіоні нашої держави, яким він нині і є», — заявляє Олександр Ульянченко у своєму дописі на FaceBook.

Також можна підписати петицію проти об'єднання навчальних закладів Харьківщини на petition.president.gov.ua.

«Шановний Володимире Олександровичу! Студенти і викладачі неодноразово зверталися до Вас з відповідними листами та офіційними заявами в мережі Інтернет, проте вони до Вас, швидше за все, не доходили. Ситуація набуває небезпечного вигляду, оскільки станом на сьогодні занепокоєння в колах здобувачів, їхніх батьків, випускників університету, та колективі ХНАУ ім. В.В. Докучаєва зростає, і розпочато процес підготовки до виїзду до м. Києва та пікетування Офісу Президента з метою припинення процесу знищення нашого університету», — наголошує ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. 

ХНАУ ім. В.В. Докучаєва — це бренд аграрної освіти України, відомий на весь світ, який, 100 років перебуваючи на польській і вже 105 років на харківській землі, є найстарішим аграрним університетом України та одним з найстаріших у Європі. За свою історію виш підготував понад 120 тис. аграріїв для 90 країн світу.

Нові вакансії