Люди МХП: Яна Крот

У рамках проєкту «Люди МХП», який був створений Latifundist.com та «Агроіндустріальним холдингом МХП», керівник виробничо-технологічної лабораторії НВФ «Урожай» Яна Крот розповіла про те, як не боятися змінити сферу діяльності та опановувати аграрну галузь. 

Читати також: 5 додаткових заходів безпеки, які залишить МХП після карантину


Яна Крот має економічну освіту та досвід роботи бухгалтером. Але під час декрету зрозуміла, що хоче кардинально змінити напрям діяльності й вирішила шукати нову роботу в сільському господарстві. І навіть коли Яна Крот звернулась у відділення «Урожаю», то їй спочатку запропонували посаду бухгалтера.

«Хотілося знайти ближчу до сільського господарства роботу: мені хотілося в деталях розуміти галузь, знати, як вирощують певні культури, що вносять в ґрунт, як його обробляють... В іншому відділі якраз було вакантне місце лаборанта. Мені пощастило влаштуватися на цю посаду», — пояснила Яна Крот.

Хоча спочатку доводилося працювати змінами подобово, але після відпочинку дня знову хотілося на роботу. Яна Крот зізнається, що їй дуже хотілось опанувати нову сферу, влитися у роботу, розуміти всі нюанси. До того ж у МХП тоді готові були брати людей без досвіду і навчати.

«По людині одразу видно, якщо вона справді хоче працювати. Зараз, коли вже я беру людей на роботу, то зацікавленість — дуже важливий для мене критерій. Вважаю, якщо людина цікавиться усіма процесами, то швидко навчиться, незалежно від освіти», — додала Яна Крот.

Після того, як Яна пропрацювала близько року лаборантом, її призначили на посаду старшого техніка-лаборанта. А це значило, що у підпорядкування потрапили її ж співробітники. Яна Крот зазначає, що на нові стосунки керівника-підлеглих було нелегко перейти. Тепер це вже згуртована кваліфікована команда,  у якій дискутують і приймають спільні рішення.

Наразі у підпорядкуванні Яни Крот дві лабораторії, а також вона прийняла пропозицію очолити ще одну, яка буде будуватися.

«Тривала монотонність у роботі й рутина швидко набридають, тому я завжди беруся за щось нове. Мені хочеться від початку довести цю лабораторію до повноцінного функціонування і пишатися цим. Для мене це буде важливим кроком, така робота надзвичайно цікава. Робота повинна приносити не тільки гроші, а й задоволення», — Підкреслила Яна Крот.

Хоча і графік її ненормований: інколи доводиться працювати і до 20:00, а в період жнив — ще пізніше. Також бувають випадки, коли необхідно працювати й на вихідних. Попри це сім’я Яни Крот підтримує такий вибір. До того ж, чоловік Яни теж працює в «Урожаї». А нещодавно родина почала будувати власний будинок, в який планують переїхати вже через 3 роки.

«Я знаю, що вдома на мене завжди чекають і підтримують, тому можу сказати, що в житті у мене гармонія між роботою та домом», — резюмувала Яна Крот.

Cвіжі вакансії МХП

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна