ВНАУ: аграрні історії успіху

Випускники — гордість та найкраща візитна картка кожного навчального закладу. Не є виключенням і Вінницький національний аграрний університет.

«Ми пишаємось усіма випускниками ВНАУ, які не лише стали висококваліфікованими фахівцями, а й прекрасними політиками та управлінцями», заявив Президент ВНАУ Григорій Калетнік.

Сьогодні AgroRobota.com.ua розкаже про талановитих випускників ВНАУ, їх шлях до нових можливостей і перспектив професійного росту після закінчення університету.

Читати також: АгроАбітурієнт: вступ та умови навчання у ВНАУ

Віктор Мазур

Мазур Віктор Анатолійович ректор Вінницького національного аграрного університету. 

У 1988 р. закінчив агрономічний факультет Вінницького філіалу Української сільськогосподарської академії (спеціальність «Агрономія»). 

Віктор Мазур є кандидатом сільськогосподарських наук, професором, доцентом. Нагороджений знаком «Відмінник аграрної освіти та науки» III і II ступеня та відзнакою «Знак Пошани». 

16 червня 2015 року було його обрано ректором Вінницького національного аграрного університету. Його кандидатуру підтримали 82% голосуючих. 

Ірина Паламар

Ірина Паламар голова Асоціації тваринників України, співвласник «AVA Group».

З 2001 р. по 2004 р. навчалася у Вінницькому аграрному університеті (спеціальність економіка підприємництва).

Працювала у компаніях «Хорус», «Благосвіт», «СВК ім. Суворова», «АгроВет Атлантик». Засновниця «Школи птахівництва» в Султанаті Оман. Спеціаліст з міжнародних економічних відносин. Консультант з розвитку бізнесу.

У 2015 р. стала лауреатом премії «Людина року» в номінації «Аграрій року».

«Кооперація на сьогоднішній день це не просто відродження українського села, а можливість підняти рівень економіки всієї країни», — заявила Ірина Паламар.

Олексій Стеценко

Стеценко Олексій директор з розвитку бізнесу компанії Agrii Ukraine.

З 1997 по 2003 р. навчався у Вінницькому національному аграрному університеті.

Працював у компаніях «Монсанто Україна», «Агроскоп Інтернешнл», а з грудня 2019 року став директором з розвитку бізнесу Agrii в Україні.

Ярослав Чабанюк

Ярослав Чабанюк генеральний директор «Біонорма».

У 2001 р. закінчив Вінницький національний аграрний університет за спеціальністю вчений агроном. 

У грудні 2015 року захистив дисертацію за спеціальністю «екологія» і отримав ступінь доктора сільськогосподарських наук. Має 110 наукових публікацій і 6 патентів.

Фермерську справу почав ще в 1993 році в складі сімейного фермерського господарства. Потім прийшов в бізнес завдяки створінь інокулянту Різоактів, який дав можливість розвинути власну справу до таких масштабів.

«Багато ставилися до аграріїв з певною насмішкою або вважали фермерів людьми, які намагаються комусь щось довести. Але для мене це був час вибору мого подальшого шляху. І я вирішив, що буду продовжувати розпочату батьком справу і розвивати цей бізнес», згадує Ярослав Чабанюк.

Працював агрономом у ФГ «Мрія». Засновник ФГ «Еко-Гарант». У жовтні 2018 р. став віце-президентом організації «Спільнота виробників і споживачів бобових України» (СППБУ).

Микола Люшняк

Микола Люшняк народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

2010 р. отримав наукове звання кандидата сільськогосподарських наук у Вінницькому національному аграрному університеті.

Працював у компаніях «Золотий колос», «Альянс», «Агроіндустрія-Плюс», «Гарант-Львів», «Авангард», «Галич Агро-Стек»

Член політичної партії «УДАР» Віталія Кличка. 26 грудня 2018 року Російська Федерація включила його в список українців, на яких поширюються санкції.

Андрій Багрій

Андрій Багрійзасновник господарства «Прима-Я», директор компанії «Обрій».

Закінчив аспірантуру садівництва Української академії аграрних наук.

Має досвід роботи агрономом. Працює в господарствах «Агромрія», «Горизонт» і «Полониця». Має власну пасіку на 200 вуликів.Займається садівництвом (вирощує черешні, сливи, груші, але основна культура яблуні).

Підтримує стан амбулаторій, дитячих садків, шкіл, доріг територій, на яких розташовані його господарства. 2010 року став лауреатом конкурсу «Кращий господар року». 2012 року занесений на дошку пошани як «Кращий працівник Вінницької області».

«Я впевнений, що рано чи пізно сільське господарство України буде представлена не «божевільними» холдингами по 100, 200, 500 тис. га землі, а саме фермерськими господарствами від 1 га до 1 тис. Га, але ні в якому разі не холдингами», — заявив Андрій Багрій.

Віктор Марценюк

Віктор Марценюк — начальник агрономічного відділу агроіндустріального холдингу «МХП».

У 2011 році закінчив магістратуру Вінницького національного аграрного університету, а у 2015 р. аспірантуру.

Працював агрономом у компаніях «Мрія Агрохолдинг», «Біонасервіс», «Велика перемога», «Зернопродукт МХП»

«Агроном це однозначно творча професія, але з точністю. Можна працювати творчо, але все одно точність має бути присутня, оскільки в агрономії є певні правила, закони, норми внесення, які не можна порушувати. Можна вносити певні коригування, але не порушувати. Тому ця професія суміш творчості з точністю», — зазначив Віктор Марценюк.

Віталій Дідур

Віталій Дідур комерційний директор компанії «Агро-Форте»

З 1995 р. по 2000 р. навчався у Вінницькому національному аграрному університеті агроном.

Працював у компаніях «Агротехносоюз» і «Агріматко-Україна».

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна