Техніка Ukrlandfarming проти крадіжок на виробництві

Застосування інформаційних технологій для аналізу та контролю підвищує прибутковість ведення агробізнесу та практично повністю зупиняє можливі крадіжки і неефективне використання техніки.

Таку думку висловив керівник департаменту впровадження інноваційних проектів агрохолдингу Ukrlandfarming Володимир Бабій, пише «РБК-Україна».

«Використовуючи системи телеметрії, ми аналізуємо витрати по конкретному полю і оцінюємо його прибутковість. На кожне поле у ​​нас є докладна історія врожайності, ведеться повна технокарта поля — які проведені роботи в розрізі періоду, агрегату і техніки. Ми маємо повне порозуміння щодо насіння, мінеральних добрив та ЗЗР, які були внесені. Тобто ми консолідуємо всі якісні аналітичні показники», — розповів Володимир Бабій.

За його словами, власна система телеметрії компанії істотно відрізняється від систем, які використовують конкуренти, істотно великим функціоналом і розширеними можливостями для аналізу.

«У нас це повна комплексна система передачі даних для аналізу. Сюди входить не тільки місцезнаходження, швидкість і споживання палива. Ми отримуємо дистанційно дані з бортових комп'ютерів техніки: на яких оборотах працює двигун, потужність двигуна в роботі, його температура, на якій передачі рухається трактор. Ми розуміємо, як експлуатується техніка, не «гробить» чи її працівник. І бачимо, наскільки якісно виконується робота», — розповів Володимир Бабій.

Згідно з його слів, використання ІТ-систем і високий рівень зарплат практично повністю зупинили поширену ще з радянських часів практику крадіжок зерна і пального деякими працівниками на виробництві. За словами Володимира Бабія, поки збір врожаю проходить в компанії спокійно, без інцидентів, адже компанія принципово не допускає до роботи злодіїв.

«Крадіжки якщо і трапляються, то це швидше виняток, вони мінімальні. Побудували ми нову психологію, побороли чи цю «специфіку» радянської епохи — красти все, що погано лежить? Я не беруся це стверджувати. Але те, що система контролю дисциплінує — безперечно. З початку впровадження система відразу дала економію по паливно-мастильним матеріалам близько 30%. І зараз ця норма підтримується», — додає він.

Джерело: Latifundist.com

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна