Наталія Іволга: Аграрна галузь буде завжди актуальною

Наталія Іволга працює провідним фахівцем з аналізу та обробки даних НВФ «Урожай». Вона впевнена, що у світі все потребує балансу. Не виключенням є і робота великого агропідприємства. Що входить у її обов’язки, як перейти працювати в аграрну галузь та чому у цій сфері необхідно постійно розвиватися, Наталія Іволга розповіла у рамках проєкту «Люди МХП».

Наталія Іволга довгий час проживала у Дніпрі, але сімейні обставини змусили її переїхати до Черкас. Там їй запропонували роботу в НВФ «Урожай» на посаді начальника відділу аналітики. Але невдовзі змінилася структура підприємства і хоча наразі відділу аналітики немає, але потреба в цій роботі залишилася. 

Наразі у посадові обов’язки Наталії Іволги входить все, що пов'язане з аналізом роботи підприємства з фінансової точки зору, пошук резерву для економії та ефективної роботи підприємства. 

«Аналітика — це цифри, порівняння, прогнози, уміння бачити й розуміти, який результат очікуєш наприкінці виробничого циклу. Зниження витратної частини не повинно заважати та шкодити основному виробництву. Все потребує балансу», — пояснила Наталія Іволга.

Жінка зізнається, що у цій сфері діяльності важливо постійно розвиватися. Адже всі навички додаються з досвідом роботи. Окрім того, необхідно бути завжди попереду часу, бо постійно з'являються нові програмні продукти, додаткова діяльність, технології. 

Наталія Іволга закінчила Дніпропетровську національну гірничу академію України і тепер зазначає, що перемкнутися на агросферу було непросто. Але злагоджена робота команди допомогла зрозуміти всі нюанси роботи. Окрім того, Наталія Іволга мала змогу пройти багато навчальних програм і професійних тренінгів.

«Наше підприємство знає, як мотивувати своїх працівників на нові досягнення. Такого вкладу в мене ніхто не робив, я надзвичайно вдячна за це компанії. Для працівників підприємства неодноразово були організовані корпоративні поїздки за кордон та в межах України, охочим оплачують відвідування спортклубу, проводяться різні заходи. Все це ще раз підтверджує мою думку, що в агросекторі є і завжди будуть успішні, перспективні підприємства з великими можливостями», — заявила працівниця.

Наталія Іволга разом з чоловіком виховує двох доньок. Наразі обидві здобувають аграрну освіту. А у родині впевнені, що аграрна галузь буде актуальною завжди.

Свій вільний час Наталія присвячує туризму. Вона була на сплавах у Карпатах і Карелії, ходила в походи в Криму, Карпатах і Туреччині, подорожувала на автомобілі Європою. 

«На даний час я розвиваюсь в напрямку водного туризму. Цього року планую захистити проходження річок 1-3 категорій складності, для можливості ходити на більш складні річки, які є в Грузії, Норвегії, Туреччині, Швеції та інших країн. Поки мій досвід не дозволяє мені бути на складних річках», — резюмувала Наталія Іволга.

Читати також: Заступниця голови правління МХП ввійшла до рейтингу кращих фінансових директорів України

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн
CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна